Geen Peerkesmarkt, maar wel een kunstmarkt op het Nicolaasplein. Ratjetoe gaat zelfstandig en kunstzinnige deelnemers zijn van harte welkom om zich aan te melden.
Geen Peerkesmarkt, maar wel een kunstmarkt op het Nicolaasplein. Ratjetoe gaat zelfstandig en kunstzinnige deelnemers zijn van harte welkom om zich aan te melden. (Foto: Debby Kok-Koehorst)

Geen Peerkesmarkt in Denekamp, wel een kunstmarkt

Geen Peerkesmarkt, wel een kunstmarkt. In Denekamp wordt op dinsdag 13 augustus Kunstfestival Ratjetoe gehouden. Kunst, boeken, nijverheid, streekproducten; het krijgt allemaal een plek op het evenement. Aanmelden kan nu.

Denekamp - Het was een jarenlange traditie op de laatste dinsdag van de bouwvak, maar de Peerkesmarkt gaat dit jaar niet door.
"Maar Denekamp verdient natuurlijk wel een mooi evenement," stellen Betsie Eppink, Elise Rikkink en Jos Bentert, de organisatoren.

Vorig jaar deed het kunst- en boekenfestival mee aan de Peerkesmarkt. Eppink: "We hadden zo'n dertig heel tevreden deelnemers en veel leuke reacties van het publiek. Deelnemers gaven aan dat ze dit jaar graag weer mee zouden willen doen. Maar ja, als er geen Peerkesmarkt is, wat dan? Daarom hebben we besloten om zelf een kunstfestival te houden. Op de dag van de Peerkesmarkt, zodat de traditie nog een beetje in ere wordt gehouden. Bovendien sluit het mooi aan op de bouwvak en op de Euregio Fiets4daagse."

Het idee achter Ratjetoe: zoveel mogelijk kunstvormen bij elkaar zien te krijgen. Rikkink legt uit: "We hopen met name op veel kunstenaars en boekverkopers, maar we staan open voor allerlei deelnemers. Want creativiteit uit zich op veel manieren. Er heeft zich al een flink aantal deelnemers aangemeld, maar er is nog véél meer ruimte op het Nicolaasplein. Ook hopen we op de steun van de pleinondernemers."

Deelnemen

Wie wil deelnemen aan kunstfestival Ratjetoe kan zich aanmelden via ratjetoefestival@gmail.com. Meer info is ook verkrijgbaar bij Jos Bentert via 06 22908707. De kraamhuur wordt zo laag mogelijk gehouden: wie zich voor 1 augustus aanmeldt, betaalt 30 euro, daarna 35 euro.

Ratjetoe bezoeken

Kunst- en boekenfestival Ratjetoe wordt gehouden op dinsdag 13 augustus van 11.00 tot 17.00 uur op het Nicolaasplein in het centrum van Denekamp.

Alle informatie en het laatste nieuws over het nieuwe evenement is te vinden op facebook.com/kunstfestivalRatjetoe.

Meer berichten