In Tierpark Nordhorn wordt zaterdagavond het Zomerfeest gevierd, mét trommelshow. Foto: Franz Frieling
In Tierpark Nordhorn wordt zaterdagavond het Zomerfeest gevierd, mét trommelshow. Foto: Franz Frieling (Foto: Franz Frieling)

De VVV-agenda van Oldenzaal, Dinkelland en Losser (vanaf 16 juli)

Dinsdag
16 juli

12.00 Dinopark Twente is nog tot en met 25 augustus dagelijks te bezoeken op Vliegveld Twente. Bordjes volgen en je belandt in een heuse dinosauriërswereld.

18.45 Excursie langs de essen en akkers van het Springendal. Aanmelden via staatsbosbeheer.nl/akkersspringendal.

21.30 Maansverduistering kijken bij Cosmos sterrenwacht in Lattrop. Met een korte lezing over de maansverduistering, een planetariumvoorstelling en kijken naar de gedeeltelijke (66 procent) verduistering vanaf het dakterras en het observatorium. Bezoekers zijn welkom tot 1.00 uur.

cosmossterrenwacht.nl

Woensdag
17 juli

10.00 Openstelling van de protestante kerk aan de Grotestraat in Denekamp. Tot 12.00 uur zijn er vrijwilligers aanwezig die vertellen over de geschiedenis van het kerkgebouw.

11.30 Themadag bij MOVO-zaden aan de Hoofdstraat 27 in Breklenkamp. Er wordt verteld over het project ruwvoerteelt. Er zijn workshops en er is veel te zien op de demoveldjes. Aanmelden via info@movo-zaden.nl.

movo-zaden.nl

13.30 Historisch rogge oogsten op de akker van museum Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp. De Kearls van het Oale Spul oogsten de rogge met zig en pikhaak. Iedereen mag komen kijken en de entree is gratis.

13.30 Lutterzandexpress rijdt weer door natuurgebied het Lutterzand. De gids vertelt wetenswaardigheden over het natuurgebied. Aanmelden bij de VVV via 0541 551386.

vvvdeluttelosser.nl

14.00 Harseveld wandeltocht vanaf MFA Terra Nova in Tilligte. De wandeltocht van 6 kilometer wordt begeleid door een gids.

15.30 Rondleiding en torenbeklimming in de St. Nicolaaskerk in Denekamp onder leiding van een gids. Er is ook een expositie over de klokken te bezoeken.

Donderdag
18 juli

14.00 Excursie in natuurgebied de Bergvennen onder leiding van een gids van Landschap Overijssel. De gids vertelt over de natuur. De start is bij camping de Bergvennen in Lattrop. Aanmelden hoeft niet; wandelaars mogen zo aansluiten. Vergeet vooral de verrekijker niet.

Zaterdag
20 juli

8.30 Weerselose Markt is weer geopend voor allerhande koopjes, van gebruikt tot nieuw. De markt is te bezoeken tot 14.00 uur.

11.00 VVV dorpswandeling onder leiding van een gids door het centrum van Losser met als thema historie. Aanmelden via info@vvvdeluttelosser.nl of 053 5362013.

vvvdeluttelosser.nl

18.00 Zomerfeest in Tierpark Nordhorn met live muziek van U2-band Achtung Baby, zomerse cocktails, hapjes en ook kindervertier. De entree is 2 euro.

dierentuin-nordhorn.nl

20.00 Concert van het jeugdharmonieorkest OSMF uit Brazilië in het verenigingsgebouw van Kon. Harmonie St. Joseph aan de Haverstraat 9 in Oldenzaal. Ze spelen van traditionele tot populaire muziek. De entree is gratis.

21.30 Sterrenkijkavond in Cosmos sterrenwacht in Lattrop met lezing en bezoek aan het planetarium en observatorium.

Zondag
21 juli

13.30 Openstelling museum Huize Keizer aan het Kerkplein in Denekamp, zoals elke eerste en derde zondag van de maand. Behalve de standaardexpositie is ook de kunstexpositie Van Zus en Zo te bezoeken. De entree is gratis.

huizekeizer.nl

14.00 Expositie van Arnold Voet is te bezoeken in kulturhus Parabool in Lattrop. De Uelsenaar gebruikt zijn ervaring in de textielindustrie voor zijn kunst.

15.15 Muziek van singer/songwriter Gerry Wolthof op het buitenpodium van Kakelbont in Tilligte. Hij zingt allerlei covers van onder anderen Neil Yong. Wolthof treedt deze zomer elke zondag op bij kakelbont. Optredens gaan alleen bij goed weer door.

20.00 Beiaardconcert verzorgd door Adolph Rots op de beiaard van de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal.

Dinsdag
23 juli

10.30 Historische oogstdag in Ootmarsum. De paarden worden aangespannen in het Openluchtmuseum en gaan vervolgens naar de akkers op de Zonnebergweg. Er wordt gemaaid met de hand, met paard en maaimachine en met trekker en machine. Daarna gaan ze weer terug naar het Openluchtmuseum.

18.45 Excursie langs de bronnen en beken van het Springendal onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer. Aanmelden via staatsbosbeheer.nl/bekenspringendal.Deze agenda wordt gemaakt in samenwerking met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's De Lutte-Losser en Ootmarsum-Dinkelland.

Meer berichten