Hoe je energie opwekt op innovatieve manier? Je mag gratis meedoen aan de workshops om dat te leren. Foto: Christina Bakuchava
Hoe je energie opwekt op innovatieve manier? Je mag gratis meedoen aan de workshops om dat te leren. Foto: Christina Bakuchava (Foto: Christina Bakuchava )

Innovatief vakantieprogramma voor jeugd Oldenzaal en Dinkelland

Jeugd van 6 tot 12 jaar mag komende week meedoen aan 'Free Energy', waarmee ze eigenhandig energie opwekken.

NOTwente – Op woensdag 17 juli zijn er twee workshops bij de bibliotheek in Denekamp: om 10.30 uur voor 6 tot 9 jaar en om 13.30 uur van 10 tot 12 jaar. Op woensdag 21 augustus zijn er workshops in de bibliotheek in Oldenzaal; om 9.30 van 6 tot 9 jaar en om 11.30 uur voor 10 tot 12 jaar. Meedoen is gratis en aanmelden kan via info@bibliotheekdinkelland.nl en via bibliotheekoldenzaal.nl.

De jeugd van 6 tot 9 jaar krijgt een workshop over zelfrijdende auto's. Hoe kun je een autootje laten rijden zonder brandstof? Ze gaan hun eigen autootje bouwen en ervoor zorgen dat het zelfstandig kan rijden.

De jeugd van 10 tot 12 jaar krijgt een workshop over windmolen-, propeller- en zonne-energie. Ze gaan een zonnecel bouwen met losse electronicaonderdelen en daarmee de propeller aansturen.

Het idee achter de workshops is dat jongeren betrokken raken bij technologie, digitalisering en maakprocessen in de regio.  Als innoavatieve maakregio heeft Twente burgers nodig die geïnteresseerd zijn in techniek en in staat zijn om in een technologische omgeving te werken. Vandaar dat Tetem deze zomer het High Tech programma Free Energy presenteert voor kinderen in Twente.

Meer berichten