Onlangs was Judith Fox nog in Darajani voor de opening van het waterproject, nu was projectleider Msafiri op bezoek in Denekamp.
Onlangs was Judith Fox nog in Darajani voor de opening van het waterproject, nu was projectleider Msafiri op bezoek in Denekamp. (Foto: )

Tanzaniaanse projectleider op bezoek in Denekamp

Gideon Msafiri is op bezoek in Denekamp voor werkoverleg én om iedereen te bedanken voor de steun. Msafiri is de projectleider van stichting One4Life in Darajani, Tanzania en was op bezoek bij Judith Fox. "Bijzonder hoeveel zij voor de inwoners van Darajani doet," aldus de Tanzaniaan. "Ik wil graag iedereen bedanken die haar projecten steunt."

Denekamp – One4Life is de stichting van Judith Fox, woonachtig in Denekamp. De stichting heeft – naast meerdere projecten de afgelopen jaren – zojuist een omvangrijk waterproject afgerond in Darajani. Gideon Msafiri is de projectleider. Het dorp heeft het project de beschikking over schoon water.
"Een zegen," noemt Msafiri het. "Voorheen moesten mensen kilometers naar het kanaal lopen voor water dat absoluut niet veilig was. Nu kunnen ze in het centrum van het dorp schoon water tappen. Zelfs na de overstroming braken er geen ziekten zoals cholera of buiktyfus uit, terwijl dat gevaar normaal gesproken heel groot was. Iedereen heeft nu elke dag vers water."

De medewerkers van de dispensery (dokterspost) waar de waterkraan is gevestigd, zijn ook al begonnen met het aanleggen van een moestuintje en hebben fruitbomen geplant. "Papaja, mango en kokosnoot. En komkommers, pompoenen en bloemen in de tuin. Een mooi begin."

Het volgende project staat al op de planning: een moeder- en kindkliniek bij de dispensery. "Als dat doorgaat, zou het de eerste in de regio zijn," aldus Fox. "En dan zouden de moeders en kinderen elke dag zorg kunnen krijgen in plaats van maandelijks. We zijn de plannen nu nog aan het uitwerken; daarna kunnen we op zoek naar sponsoren."

Msafiri was in Denekamp voor projectoverleg. Hij maakte er meteen een rondreis van langs allerlei bekenden. "Bijzonder om nu bij Judith te zijn; we hebben al zoveel samengewerkt. Zij en haar sponsoren hebben zoveel voor ons in Darajani gedaan. Ik wil jullie allemaal heel hartelijk danken."

Meer berichten