Dinkellandse jongeren geïnterviewd door raadsleden

Wonen, werk, uitgaan en mobiliteit blijken belangrijke thema's voor jongeren in Dinkelland. De gemeenteraad heeft de afgelopen weken ruim honderd interviews gehouden met jongeren tussen 16 en 25 jaar en de teller loopt nog.

Dinkelland – De raad wil graag weten hoe jongeren uit Dinkelland denken over hun toekomst in de gemeente.

Alle resultaten van de gevoerde gesprekken worden de komende maanden op de rij gezet. ''Zo ontstaan er, per leeftijdscategorie en per kern, rode draden waaruit thema's worden geselecteerd. Deze thema's willen we nogmaals verder uitdiepen samen met de jongeren die we gesproken hebben maar ook zeker met degenen die we nog niet gesproken hebben. Dit willen we tijdens en na de zomer doen," geeft raadslid Joris Poffers aan.
De bedoeling is uiteindelijk dat de gehele gemeenteraad een besluit gaat nemen over de thema's en de verwerking en uitvoering van de diverse ideeën en suggesties daarover.

"Wij zijn de jongeren in onze gemeente dankbaar voor de goede gesprekken die wij mochten voeren, petje af voor hun betrokkenheid," besluit raadslid Marc Smellink. 

''De besluiten die de raad neemt hebben vaak invloed op de toekomst en de inwoners, vandaar dat de jongeren zijn benaderd voor een interview. Op deze manier wil de raad de jongeren invloed geven op de raadsbesluiten die over jongeren gaan'', aldus de gemeente.

Jongeren die mee willen doen met het experiment van de gemeente Dinkelland kunnen terecht op de website www.dinkelland.nl/gemeenteraad.

Meer berichten