Heel erg bedankt, juf Gerry en meester Jos!

Basisschool de Esch nam afscheid van juf Gerry, locatieleider en adjunct-directeur van de school. Ook meester Jos werd iets later op de dag door zijn voltallige groep op de duofiets van zijn huis aan de Denekamperstraat gehaald.

Oldenzaal - De afscheidsdag startte voor juf Gerry met een soort defilé waarin alle leerlingen bij haar langskwamen om op een leuke manier afscheid te nemen. Later was er onder grote belangstelling van ouders en familieleden, een gezamenlijk afscheid voor juf Gerry en meester Jos in de sporthal. Daar trakteerden alle groepen ze op een act of voorstelling. Zelfs groep 8 kwam terug om liedjes van de musical te laten horen.

Afgesloten werd met een ijsje van de ouderraad voor leerlingen, een mogelijkheid voor ouders om juf Gerry en meester Jos de hand te schudden en een lunch met het team. Daarna werd het schooljaar traditiegetrouw met andere scholen afgesloten op het terras in het centrum.

Juf Gerry en meester Jos gaan allebei lekker iets eerder met pensioen en hebben zich tot op de laatste dag met volle passie en betrokkenheid ingezet voor de Esch. "Stoppen op het hoogtepunt," noemt meester Jos het en als je zijn leerlingen mag geloven is dat ook echt het geval.

Meester Jos heeft ruim veertig jaar voor de klas gestaan waarvan het grootste deel op basisschool de Esch. In al die jaren heeft hij wel duizend leerlingen in zijn klas gehad. Het kan haast niet anders dan dat iedereen in de wijk de Essen moet meester Jos wel kennen en bij hem in de klas heeft gezeten. In die 40 jaar heeft meester Jos heel wat ontwikkelingen voorbij zien komen.

Op school staat meester Jos met name bekend om zijn eindeloze geduld. Als een leerling iets niet snapt legt hij het met alle plezier nog een keer uit, en nog een keer. Net zo lang tot de leerling het begrijpt. Hij staat ook bekend om zijn muzikaliteit. Regelmatig haalde hij de gitaar, de blokfluit of de accordeon te voorschijn in de lessen.

Juf Gerry begon haar loopbaan in het onderwijs voor de klas. Toen de school een nieuwe adjunct-directeur nodig had vroeg het team Gerry daarvoor. Sindsdien zit juf Gerry 'op kantoor' zoals zij zelf zegt en dat inmiddels al zo'n 20 jaar. Juf Gerry staat met name bekend om haar kleurrijke, creatieve, warme en vooral sociale kant. Als er iemand is met mensenkennis en die oog heeft voor het welzijn en welbevinden van zowel leerlingen als leerkrachten, dan is het wel juf Gerry aldus diverse collega's en ouders.

Juf Gerry gaat samen met haar man genieten van de kleinkinderen en op reis met de camper. Zij laat de Esch met een gerust hart achter. Juf Gerry: "Onderwijskundig en pedagogisch is de basis op de Esch heel goed op orde. De resultaten zijn prima maar daarnaast, en dat is misschien nog wel belangrijker, zitten de leerlingen op de Esch ontzettend goed in hun vel."

Juf Gerry vindt het wel jammer dat de ontwikkelingen waar de school mee bezig is niet meer echt van dichtbij mee zal maken. Ze had graag een hele actieve bijdrage geleverd aan de stappen die volgend jaar gezet worden met het invoeren van de wereldoriëntatie- en creatieve middagen. "Maar misschien gaat dat er toch nog wel van komen", aldus juf Gerry. "In augustus en september ga ik eerst lekker op vakantie, maar ik heb twee van mijn kleinkinderen op de Esch zitten dus ik kom gewoon af en toe terug als hulp-oma."

Voor juf Gerry is per 1 augustus een opvolgster gevonden in de persoon van Christel Luttikhuis, nu nog werkzaam op de basisschool in Fleringen en tevens raadslid in de gemeente Tubbergen. Door het vertrek van meester Jos en dankzij uitbreidingsmogelijkheden wordt het team van de Esch volgend jaar ook nog eens uitgebreid met drie nieuwe jonge leerkrachten.


Meer berichten