De nieuwe caravan van EHBO Denekamp werd vorige week voor het eerst ingezet tijdens het Zomerfestival in Denekamp.
De nieuwe caravan van EHBO Denekamp werd vorige week voor het eerst ingezet tijdens het Zomerfestival in Denekamp. (Foto: )

EHBO Denekamp heel blij met moderne caravan

Een EHBO-caravan moet aan nogal wat voorwaarden voldoen. EHBO Denekamp beschikt nu over een caravan die helemaal is uitgerust volgens de normen, dankzij sponsoren en het Univé Oost-fonds.

Denekamp – EHBO-vereniging Denekamp in november een bijdrage van 10.000 euro van Univé Oost.
Uit de 168 aanvragen koos de selectiecommissie zes winnende projecten en de Denekampse EHBO-vereniging was met haar aanvraag voor de aanschaf van een caravan en deze om te bouwen tot een doeltreffende en professionele EHBO evenementencaravan de grote winnaar van het Univé Oost Fonds 2018.

Esther Hesselink vertelt hoe de EHBO te werk gaat:
"De EHBO-vereniging beschikt over een enthousiast team vrijwillige EHBO-ers met ruime ervaring in de eerste hulpverlening bij evenementen. Onze gediplomeerde vrijwilligers zijn uitgerust met verband- en hulpmiddelen, een AED en portofoons zodat zij adequaat de eerste hulp kunnen verlenen. De vrijwilligers staan jaarlijks op meer dan 35 evenementen in Denekamp, Lattrop, Tilligte, Beuningen en Noord Deurningen.
Wat tot dusver ontbrak was een efficiënte en ideale behandelplek om eventuele slachtoffers te kunnen behandelen en te helpen. Door de aanschaf van een EHBO evenementencaravan kunnen we zorgen voor een betere professionele eerste hulpverlening bij evenementen. De caravan bevordert en vergroot tevens de veiligheid maar ook de herkenbaarheid en zichtbaarheid richting het aanwezige publiek, de deelnemers en de eventuele ambulancedienst."

En over de totstandkoming van de caravan:
"Met hulp en advies van Gerard en Gerben Steinmeijer van GS Caravans te Denekamp hebben we medio maart een geschikte caravan, met een grote achterdeur, gevonden en opgehaald achter Hamburg in Duitsland. Daarna zijn we met vrijwilligers van onze vereniging begonnen met het ombouwen van de caravan. Zo hebben we onder meer ideale behandelplekken gerealiseerd, doeltreffende opslagruimte en een veilige opstap (dankzij BT Metaal te Denekamp). Vervolgens hebben we caravan toebehoren aangeschaft en gekregen (via Tuincentrum Oosterik) en de caravan doeltreffend ingericht met EHBO-materialen. Tot slot hebben we daarna de belettering en bestickering ontworpen voor de caravan (Rob Veldhuis Design) en laten aanbrengen op de caravan door Raymond Aveskamp van Sport&Sign uit Denekamp. Dankzij het Univé Oost Fonds kunnen we de evenementencaravan nu ook in gebruik nemen op de evenementen."

Door allerlei eisen, normen en regels voor de EHBO voor de evenementenzorg is er in mei 2019 een nieuwe evenementen Veldnorm Evenementenzorg in werking getreden. Hierbij valt te denken aan de levering van de zorg, gedragscode, eisen aan de EHBO-post, afkoelingsruimte voor drank- en drugsincidenten, herkenbaarheid, privacy, veiligheid en hygiëne.
"Door de aanschaf van de evenementencaravan kunnen we nu, maar ook in de toekomst, als EHBO-vereniging aan de richtlijnen van de Veldnorm voldoen. We zullen de caravan dus vanaf nu volop gaan inzetten op de evenementen waarbij wij de EHBO mogen verzorgen."

EHBO Denekamp is het Univé Oost Fonds dankbaar. "De vertegenwoordigers van het Univé Oost Fonds zullen nog door onze vereniging worden uitgenodigd voor een bezoek in Denekamp. Zodat zij op een feestelijke wijze zelf kunnen zien wat voor moois wij hebben kunnen realiseren dankzij de gulle bijdrage uit hun Fonds."


Meer berichten