Wat leeft er allemaal in de museumvijver? Kinderen ontdekken het tijdens een van de extra activiteiten die deze zomer worden gehouden.
Wat leeft er allemaal in de museumvijver? Kinderen ontdekken het tijdens een van de extra activiteiten die deze zomer worden gehouden. (Foto: )

Vakantie in Wonderryck: van mier tot mammoet

Denekamp - Op zoek naar een leuk uitje in de vakantie? Dan is museum natura Docet Wonderryck Twente een goed idee. Tot en met 1 september zijn er allerlei extra activiteiten.

Elke maandag

Elke maandag om 14.00 uur gaat natuurgids Jos door de museumtuin voor een expeditie op zoek naar bloemen, kruiden, kikkers, vogels en insecten. En met een loep zijn zelfs de kleinste (bodem)diertjes van dichtbij te bekijken.

Elke dinsdag

Elke dinsdag om 14.00 uur is er 'Duik in de Wondere Waterwereld', waarbij kinderen alles leren over de waterwereld in de museumvijvers met een zoekkaart en een schepnet.

Elke woensdag

Elke woensdag om 12.30 uur vertelt de imker over de bijen en hoe de speciale beroker werkt. Ook mogen kinderen een imkerpak aanpassen, honing proven en een insectenhotel maken.

Elke donderdag

Elke donderdag om 14.00 uur is er een practicum bodemdieren waarbij de deelnemers van alles leren. De natuurgids gaat met ze de museumtuin in om alles te weten te komen over de diertjes.

Bij slecht weer

Bij zeer slecht weer of als de waterbodemdiertjes zich in de loop van de zomer moeilijker laten vinden, wordt een CSI braakballenpracticum aangeboden. Daarbij worden de bezoekers uitgedaagd om een moordmysterie op te lossen. De gids legt ondertussen uit wat je in een braakbal tegen kunt komen.

Elke vrijdag

Elke vrijdag om 11.00 uur is het tijd voor 'Help de baas van het museum' (4-7 jaar). Ga op zoek naar de verstopte dieren, maak samen een minimuseum, help met het sorteren van spulletjes die de baas verzameld heeft en zoek het broertje/zusje van de knuffeldieren.

27 en 28 juli

Op zaterdag 27 en zondag 28 juli om 14.00 uur biedt Wonderryck een tijdreis aan. Naast miljoenen oude dino-fossielen kom je ook een mammoetskelet, de eland van Borne en andere prehistorische en vaak uitgestorven dieren tegen. Ondertussen droogt het gips en neem je na afloop een mooi gegipst fossiel mee naar huis.

31 augustus en 1 september

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september om 14.00 uur is er de rondleiding 'van mier tot mammoet'. Er wordt vertelt over grote én kleine dieren.

En verder

Wonderkamers vol (opgezette) beesten, een zaal met bijzondere stenen en fossielen uit de oertijd én een 'funky forest' waar je je eigen (digitale) bos kunt laten groeien. In verschillende zalen vind je verwondervragen die je anders naar de objecten in de collectie doen kijken, speurtochten, een zalige tuin om te spelen, funky forest, een 3d film, een bijzondere tentoonstelling, ontmoeting met een slang en een tuincafé.

Natura Docet Wonderryck Twente bezoeken

Museum Natura Docet Wonderryck Twente is gevestigd aan de Oldenzaalsestraat 39 in Denekamp en van maandag tot en met vrijdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is 9,50 euro, tot 16 jaar 5 euro (tot 4 jaar gratis).

wonderryck.nl
 

Meer berichten