Foto:

De Siepelsaegh: liever samenwerken dan tegenwerken

Het is weer gedonder tussen de ondernemers uit de binnenstad van Ootmarsum. Jos Bosch met haar Toeristisch ondernemersfonds dacht met een brede steun een verzoekschrift in te kunnen dienen om de Siepelstad ook op de zaterdag autovrij te maken. Erik Zikken van hotel Van der Maas schreef namens de OFO een bezwaarschrift en dus kon de gemeente niet anders dan het voorstel intrekken. Het is toch vreemd dat deze OFO, de Ondernemers Federatie Ootmarsum niet is ingelicht en dat de OFO ook niet Jos Bosch en haar achterban heeft ingelicht. Dat is dus communiceren op twee verschillende golflengtes en dat werkt natuurlijk voor geen meter. Het lijkt er op dat de partijen elkaar bewust dwars willen zitten, misschien ook omdat persoonlijke belangen een grote rol spelen. En dat is ook wel logisch, maar daar moeten dan ook afspraken over gemaakt kunnen worden. Samenwerken moet veel meer op kunnen leveren dan elkaar tegenwerken.

Wat dat betreft is 'Klein Oatmössche' een mooi voorbeeld, want zij zorgen als organiserend clubje voor saamhorigheid en dat was met de filmavond in de open lucht wel te merken. Helaas was daar vooraf ook een 'onderkoelde' ondernemer aan de Markt die zijn eigen belang wilde laten gelden, maar een discussie met Hans Kamphuis hoef je meestal niet aan te gaan, die heeft zijn zaakjes wel voor elkaar. Dus kon een volle Markt genieten, niet alleen van de film, maar vooral van de gezelligheid.

Flora Ootmarsum is ook een succes, want deze bloemenpracht bestaat dertig jaar. Ooit simpel begonnen als de Fuchsiavrienden is het evenement uitgegroeid tot een regionale publiekstrekker. Mensen zetten de bloemetjes buiten, steeds weer krijgt een bekende Nederlander een bloem naar zich vernoemd en het terrein van het Openluchtmuseum ziet er nóg fleuriger uit dan anders. Kortom, een bezoekje meer dan waard.

Donderdag is de vijftigste editie van de Siepelmarkt. Gelet op de weersverwachtingen wordt het zweten. Dan kan René Bosch weer flesjes water uitdelen. Het is met deze extreme temperaturen beter om flesjes water uit te delen en een flesje wijn voor jezelf te houden dan andersom.

Het waterschap kent ook wel 'extreme' welkomstcadeaus. Willy Harmsen, nu woonachtig in Tubbig, maar geboren in of op het Springendal en (echt) groot geworden in Ootmarsum, heeft zich bij het waterschap aangemeld als voorlichter. Daar kan hij dan vertellen hoe 'goed' de waterstand in deze contreien is. Eigenlijk wil hij de nieuwe watergraaf worden, maar ja, je moet toch ergens beginnen. Willy kreeg als welkomstcadeau een zwemband in de waterschapskleuren. Hij heeft deze opgeblazen, waarna zijn vrouw de lucht er op een onorthodoxe manier heeft uitgelaten, begrijpelijk.

Onbegrijpelijk was de knal die Peter Baanstra hoorde tijdens zijn zoveelste kroegentocht. Gevolg een los zadel, want de onverwoestbare zadelpen was afgeknapt. Ineens een 'nonnenfiets'. Peter, niet voor één gat te vangen, zette zich als een puber op de bagagedrager en wist zo deze tocht tot een goed einde te brengen.

Nu maar hopen dat iedereen zijn of haar vakantie tot een goed einde zal brengen, want die periode is wel aangebroken.

De caravans staan nog half op de stoep, maar verdwijnen één voor één uit beeld en dan wordt het stil in de straten, Beste lezer, geniet van de vakantie en kom heelhuids terug. Good goan en merakels völle wille!!!

Meer berichten