Jan en Ellie Ootes uit Lutjebroek houden van fietsen. Ze zijn ook naar De Lutte gefietst.
Jan en Ellie Ootes uit Lutjebroek houden van fietsen. Ze zijn ook naar De Lutte gefietst. (Foto: )

Toerist in eigen stad: fietsen via Twente naar het noorden

Jan en Ellie Ootes uit Lutjebroek (70 en 66) uit Lutjebroek zijn even op vakantie in Noordoost-Twente. In onze wekelijkse rubriek waarin we toeristen vragen naar hun ervaringen op vakantie hier, vertellen Jan en Ellie dit keer over hun verblijf. Ze zijn voor de eerste keer in Noordoost-Twente en willen ook nog naar het noorden.

Is het jullie eerste bezoek aan Noordoost-Twente?

"Dit is de eerste keer dat we in De Lutte zijn. Wij fietsen vaak een rondje Nederland met een zelf uitgezochte route. En dit is de eerste keer dat we hier zijn."

Waar verblijven jullie?

"We verblijven nu een paar dagen op de SRV-camping De Sproakstee in De Lutte. We hebben de tent bij ons. Daarna fietsen we richting het noorden. Zo gaan we elke keer Nederland verkennen."

Waarom hebben jullie voor deze omgeving gekozen?

"Omdat Oost-Nederland ons een prachtig wandel- en fietsgebied is. We zijn hiervoor in de Achterhoek geweest, was ook erg mooi en zijn vandaar uit naar Twente gefietst."

Welke uitstapjes staan op het programma?

"We zijn van plan om de Smokkeltoer in Overdinkel te maken, met de Elektrokar met de gids die alles over de omgeving en smokkelen vertelt. We willen ook nog wandelend de omgeving verkennen."

Hoe gastvrij is Noordoost-Twente?

"Dat moeten we nog beoordelen want we zijn net aangekomen, maar we zijn op de VVV al heel gastvrij ontvangen. Ook de mensen die we onderweg hebben ontmoet waren vriendelijk en gastvrij."

Is de omgeving waar u woont ook een aanrader voor een vakantie?

"Zeker de moeite waard om ook onze omgeving te bezoeken. We hebben een Zuiderzeemuseum en er zijn nog meer musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Voor de kinderen een Sprookjes Wonderland in Enkhuizen en dan is er nog een stoomtrein van Medemblik naar Hoorn."

Heeft u nog een goede tip voor andere bezoekers in Noordoost-Twente?

"Het is een prachtig fiets- en wandelgebied. We kunnen iedereen aanraden om het hier te bezoeken."

Wat moet je sowieso gedaan/bezocht hebben hier?

"Meegaan met één van de elektrokartochten. Wij hebben gekozen voor Overdinkel, maar je kunt ook in De Lutte of Losser een keer mee. De tocht begint zaterdags om 13.30 uur in Overdinkel tot 16.00 uur."

Zien we u nog weer terug?

"Ongetwijfeld! Bij leven en welzijn."

Meer berichten