Foto:

In Uelsen ga je terug naar de bronstijd

Uelsen - In Uelsen ligt het Bronzezeithof waar bezoekers zich in de bronstijd wanen. Centraal staat de grote boerderij met daaromheen allerlei gebouwen die de bronstijd laten herleven.

Kinderen kunnen zich daar heerlijk uitleven en aan allerlei activiteiten deelnemen. Het is zelfs mogelijk een verjaardagsfeestje te vieren. Ook overnachten is mogelijk. Onlangs was het flink druk, ook met veel Nederlanders. Uelsen ligt namelijk vlak over de grens. Al die mensen kwamen voor het feest van de levende archeologie.

Vanaf begin april tot eind oktober is de Bronzezeithof elke zondag van 13.00 tot 17.00 uur open. In juli en augustus is het ook van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur open.

Soms zijn er extra activiteiten. Van 3 tot 11 augustus augustus komen medewerkers van de ijzertijdboerderij in Dongen een week lang naar het Bronzezeithof. In een tijdsprong zullen ze laten zien hoe de mensen in de IJzertijd, rond 500 voor Christus, leefden.

Een griezelnacht vindt plaats op zaterdag 5 oktober. Vanaf 19.00 spookt het. ''In het Linnenbachtal moet men bedacht zijn op heksen, spoken en een monster met een kettingzaag'', aldus een woordvoerder.


Meer berichten