Denekamps kunstfestival Ratjetoe krijgt steeds meer vorm

Het gaat goed met de voorbereidingen op kunst- en boekenfestival Ratjetoe. Het festival krijgt steeds meer vorm; de locatie, de indeling, het concept. En er hebben zich al 25 deelnemers aangemeld. Maar er is nog plek voor meer. Op het Nicolaasplein is ruimte genoeg.

Denekamp - "Dertig deelnemers is ons streefaantal," vertelt Betsie Eppink. "Bij dertig kramen is er een goed gevulde markt waar het publiek zich een hele tijd kan vermaken. Leuk dat men al zo enthousiast is en graag mee wil doen. Mensen vinden het bijvoorbeeld fijn dat er tóch een evenement wordt gehouden op deze datum, ook al gaat de Peerkesmarkt niet door. Ook het concept wordt gewaardeerd: een kunst- en boekenmarkt die voor iedereen toegankelijk is. Geen elitaire kunstmarkt, maar juist een markt waar iedereen iets van zijn gading en voor zijn budget kan vinden. Met veel lokale en regionale kunstenaars want er is genoeg creatief talent in de buurt."

Bestie Eppink, Elise Rikkink en Jos Bentert zijn de organisatoren van het kunstfestival. Ze hopen dat ze nog meer deelnemers mogen verwelkomen op de markt. "Dat iedereen weet dat ze welkom zijn. We proberen zoveel mogelijk kunstvormen bij elkaar te krijgen, vandaar de naam Ratjetoe. Denk je dat jouw kunstvorm daar bij past? Dan ruimen we graag een plekje voor je in op de markt."

Kunst- en boekenfestival Ratjetoe wordt gehouden op dinsdag 13 augustus van 11.00 tot 17.00 uur op het Nicolaasplein in het centrum van Denekamp. Aanmelden kan via e-mail ratjetoefestival@gmail.com. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jos Bentert via 06 22908707.

Meer berichten