Hans Sombekke van de Kroeg werkt met veel plezier mee aan de Boeskool is Lös, het evenement waar hij al heel lang betrokken bij is.
Hans Sombekke van de Kroeg werkt met veel plezier mee aan de Boeskool is Lös, het evenement waar hij al heel lang betrokken bij is. (Foto: )

Boeskool is Lös: onmeunig mooi feest bie de Kroeg

Oldenzaal - Zeker een bezoek waard tijdens de Boeskool is Lös is het muziekpodium bij muziekcafé de Kroeg. Hans Sombekke (55) is eigenaar van de Kroeg en vertelt over de line-up die hij heeft gemaakt voor het muziekpodium. "Ik hoop op een onmeunig mooie Boeskool."

De Kroeg doet volop mee aan de Boeskool is Lös?

"Jazeker. Ik ben vorig jaar juli begonnen met muziekcafé de Kroeg. De officiële opening was tijdens de Boeskool en werd verricht door Hydra. Het was een groot succes! Dit jaar is er weer een muziekpodium te bezoeken aan de Langestraat."

Wat kan het publiek daar verwachten?

"Goede muziek natuurlijk, te combineren met de diverse bieren van de tap. Donderdagavond speelt de band Musk; the acoustic experience, naturel and untamed. Op vrijdag hebben we bluesrockband Stepping Stone met covers van Rory Gallagher, Cream, Jimi Hendrix en Deep purple. En op zaterdagavond hebben we een Toff-revival (de zomereditie). Dj's Siebe en Evert draaien muziek uit de eighties en nineties. Na 1.00 uur gaan we binnen verder met de afterparty. Tijdens de Boeskool vul ik zelf de pauzes en gaatjes op, als dj Zombie."

Welke sfeer hoop je er te creëren?

"Een ontspannen en gemoedelijke sfeer, waar het publiek kan genieten van lekkere muziek onder het genot van een koud biertje."

Wat is jouw band met de Boeskool is Lös?

"Heb je even? Want die gaat al héél wat jaren terug. Ik heb met Zombiesound het licht en geluid verzorgd op de verschillende podia tijdens de Boeskool. Ik bouw nu nog de trussbarren op de Groote Markt; die met die puntdakjes. Ook heb ik zelf gespeeld met Zaand Zeep en Soda en met het Stroat Ensemble en deed de techniek voor The heat is On. En dan heb ik noggedraaid als dj Zombie op de markt. Mooi feest."

Heb je een mooie herinnering aan de Boeskool is Lös die je met ons wilt delen?

"Dat zijn er teveel om op te noemen en past onmogelijk in dit katern. Haha."

Wat maakt de Boeskool is Lös zo mooi?

"Een groots feest met een dorps karakter."

Ga je dit jaar zelf ook nog als bezoeker naar de Boeskool?

"Nou nee. Ik denk niet dat dat erin zit, aangezien ik elke dag aan het werk ben met Zombiesound en in de Kroeg."

En na de Boeskool?

"Dan gaan we nog een dagje door. De wielerronde en de marathon vallen dit jaar uit op de zondag na de Boeskool is Lös, maar horecaplein Oldenzaal heeft geregeld dat Johnny Teardrop optreedt op de markt."

Zin in de Boeskool is Lös?

"Jazeker heb ik er zin in. Naast de artiesten op de Groote Markt is het een straatje verder gezellig vertoeven bij de Kroeg aan de Langestraat. Wees welkom!"

Wat wens je het publiek toe?

"Lekkere zwoele avonden maar vooral een onmeunig mooi feest met elkaar!"

boeskoolislos.nl/programma/de-kroeg

Meer berichten