Samen met 'haar' theatertalent is Jolien druk tijdens de Boeskool is Lös. De optredens zijn te zien op het podium in de Steenstraat, bij Kötter.
Samen met 'haar' theatertalent is Jolien druk tijdens de Boeskool is Lös. De optredens zijn te zien op het podium in de Steenstraat, bij Kötter. (Foto: )

Talenten Joliens Theaterhuis schitteren op Boeskool is Lös

Oldenzaal - Jolien Leussink (30) van Joliens Theaterhuis is met de talenten van Joliens Theaterhuis tijdens de Boeskool is Lös te vinden op het podium in de Steenstraat. "Meteen een goed begin van het nieuwe seizoen!" Ook verzorgt ze acts in het centrum tijdens het feest.

Welke activiteiten verzorg je tijdens de Boeskool is Lös?

"We staan zoals elk jaar met een podium in de Steenstraat met zang, dans en musicaloptredens door onze kinderen en jongeren van de Theaterschool en we verzorgen een aantal theater en muziekacts in het centrum."

Wat kan het publiek verwachten?

"Leuke, onbevangen, grappige en lieve optredens van onze kinderen. Veel gezelligheid en plezier."

Welke sfeer hoop je er te creëren?

"Een fijne, onbevangen sfeer. Waar kinderen genieten en zich kunnen uitleven op het podium. En ouders, opa's, oma's - iedereen eigenlijk - lekker kunnen komen kijken en waar ze kunnen genieten van koffie of iets lekkers bij Kötter op het terras."

Wat is jouw band met de Boeskool is Lös?

"O, die gaat al zo ver terug. Als kind kwam ik er elk jaar, daarna als tiener tot in de late uurtjes en nu al jaren met de Theaterschool. De Boeskool is Lös is gewoon traditie."

Heb je een mooie herinnering aan de Boeskool is Lös die je met ons wilt delen?

"In 2013 zag ik een klein, blond meisje van 3 jaar, dansend over de Boeskool. Haar moeder hield haar hand vast maar ze wilde haar handen vrij om te kunnen dansen. Toen ze er ook nog prachtig (3 jaar!) bij begon te zingen gaf ik moeder een klein tipje over de Theaterschool. Nu, 6 jaar later, zingt en danst ze in meerdere groepen bij ons, staat ze op het podium tijdens de Boeskool is Lös en maken we grapjes over het feit dat ik haar jaren geleden op deze plek heb gescout."

Wat maakt de Boeskool is Lös zo mooi?

"Naast, of samen, met de carnaval is dit gewoon het allerleukste feestje in Oldenzaal. Veel bekenden, gezelligheid en goed georganiseerd."

Ga je dit jaar zelf ook nog als bezoeker naar de Boeskool?

"Zeker! We staan overdag op het podium dus in de avond tijd genoeg om naar de markt te gaan. Ideaal dus."

Heb je nog leuke plannen voor de toekomst van de Boeskool is Lös?

"Genoeg plannen. Een groter, creatief kinderplein zou ik erg tof vinden. Waar kinderen zich lekker kunnen uitleven en langer kunnen blijven hangen. Met unieke workshops en belevenissen voor kinderen."

Zin in de Boeskool is Lös?

"Ja! Het is voor ons ook de start van een nieuw seizoen en het moment waarop we veel kinderen weer zien na de zomervakantie, dat maakt het extra leuk."

Wat wens je het publiek toe?

"Veel plezier uiteraard en een zonnetje zou ook leuk zijn."


Benieuwd naar de activiteiten van Joliens Theaterhuis? Surf dan naar jolienstheaterhuis.nl

Meer berichten