Bettie en Johan Lautenbach zijn zeer te spreken over Oldenzaal vanwege de historie en de unieke winkels.
Bettie en Johan Lautenbach zijn zeer te spreken over Oldenzaal vanwege de historie en de unieke winkels. (Foto: Silke Germs)

Toerist in Oldenzaal: 'Benieuwd naar Palthehuis'

Oldenzaal - Bettie en Johan Lautenbach uit Franeker (Friesland) waren een dagje in Oldenzaal en wilden graag meewerken aan onze wekelijkse toeristenrubriek. Silke Germs van Oldenzaal Promotie heet ze geïnterviewd over hun bevindingen.

Wat beweegt jullie om naar Oldenzaal te komen?

"Onze buren waren erg enthousiast over Oldenzaal. Zij komen uit Oldenzaal maar verblijven nu even ergens anders. Bij het appartement hadden we ook een folder gezien over museum het Palthe-Huis, dit trok onze interesse meteen."

Wat is jullie eerst indruk van Oldenzaal?

"Veelzijdige stad, veel cultuur, historie en veel mooie en unieke winkels. Het is hier allemaal goed verzorgd in Oldenzaal. De Nette Toilette in Oldenzaal vinden we ook een erg positief iets."

Zijn jullie hier al eerder geweest?

"Nee, nog nooit. Wel in de omgeving overigens. We waren al eens in Ootmarsum."

Vinden jullie de gemeente Oldenzaal gastvrij?

"En of. De mensen zijn erg enthousiast en vriendelijk. Erg gemoedelijk hier."

Zouden jullie mensen aanraden om naar Oldenzaal te komen?

"Jazeker! Het is echt de moeite waard om naar Oldenzaal te gaan. Er is hier veel cultuur en historie te vinden. Een groot pluspunt in Oldenzaal zijn de unieke winkeltjes, de zelfstandige ondernemers. Dit maakt de stad uniek."

Waar verblijven jullie?

"We verblijven in Rossum bij Erve Fakkert."

Wat moeten mensen echt gezien hebben in Oldenzaal?

"Museum het Palthe-Huis is zeker een aanrader om naar toe te gaan. We vonden de St. Plechelmusbasiliek ook prachtig."

Is de regio waar jullie wonen ook een vakantie-aanrader?

"We komen uit Franeker, een van de elf Friese steden. Dit is ook een prachtige stad waar ook veel te doen is, heel anders dan hier. Zo zijn het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium en het Korendragershuisje aanraders om naar toe te gaan. Sinds kort staat er ook een prachtige fontein naast de Martinikerk, de Oortwolk-fontein. Dat is een van de elf fonteinen."

Zijn jullie van plan om nog een keer weer terug te komen in Oldenzaal?

"Jazeker. Voor onze vakantie zaten we te twijfelen: zullen we naar Oldenzaal of naar Ootmarsum gaan? In Ootmarsum waren we al een keer geweest daarom kozen we nu voor Oldenzaal. Achteraf vonden we Oldenzaal toch mooier dan Ootmarsum. Je hebt in Oldenzaal meer historie en cultuur. Hier willen we wel weer naartoe."

Benieuwd naar Franeker, de stad waar Bettie en Johan wonen? Kijk dan op franeker.frl

Meer berichten