Foto: Jolien van Gaalen

Brandweer op bezoek bij Rammelbeek

Lattrop – Brandweer Twente gaat campings bezoeken om zo samen met campingeigenaren te werken aan een brandveilige omgeving tijdens vakanties. Veertien campingeigenaren hebben aangegeven een bezoek van de brandweer te willen, waaronder camping de Rammelbeek in Lattrop.

"Ik vind dat mijn campinggasten van een (brand)veilige vakantie moeten kunnen genieten", vertelt Boyke Masselink, eigenaar De Rammelbeek. "Samen met de brandweer en bezoekers gaan we dit mogelijk maken."

Paul Sijtema van Brandweer Twente: "Wat we bij caravans vaak aantreffen is het verkeerd gebruik van gasflessen, verouderde gasslangen of onjuist aangelegde elektriciteit. Dit kan (brand)gevaarlijke situaties opleveren. Daarnaast hebben opvallend weinig caravans een rookmelder. We geven ook tips over brandveilig barbecueën, bereikbaarheid en natuurbrandrisico."

Brandweer Twente is op woensdag 7 augustus te gast op de Rammelbeek. In de middag is ook de jeugdbrandweer uit Denekamp aanwezig voor activiteiten met kinderen. In de avond gaan medewerkers van de brandweer caravancheck uitvoeren en in gesprek met de bezoekers over brandveiligheid.

Meer berichten