Hanneke Bugter en de andere vrijwilligers van de Hofkerk zorgen voor wederom een goed gestorteerde Hofmarkt op de zaterdag van de Boeskool.
Hanneke Bugter en de andere vrijwilligers van de Hofkerk zorgen voor wederom een goed gestorteerde Hofmarkt op de zaterdag van de Boeskool. (Foto: )

Hofmarkt ontzettend goed gesorteerd

Oldenzaal - De Hofmarkt viert het de zesde editie op zaterdag 17 augustus tijdens de Boeskool is Lös. De vrijwilligers van de Hofkerk zijn al razend druk met de markt. Hanneke Bugter (49) vertelt over de markt.

De zesde keer alweer voor de Hofmarkt?

"Inderdaad en die wordt op touw gezet door ruim dertig vrijwilligers. We zijn in 2014 gestart met deze allerhandemarkt. Omdat de koopwaar zo goed gesorteerd in de kramen wordt aangeboden, mogen we het met recht een Hofmarkt noemen. We zijn altijd heel erg trots op het resultaat! Vooral met het boekeneiland in het midden van de kerkzaal zijn we verguld. Het rubriceren van de boeken gebeurt in de opbouwweek en dan is het voor de Hofkerk eigenlijk al begonnen. De Hofmarkt is op zaterdag 17 augustus van 9.00 tot 15.00 uur."

Wat kan het publiek verwachten?

"Met mooi weer staan er zitjes in de tuin en kun je op je gemak beginnen met een kop koffie en stukje zelfgemaakt gebak. De koffiekraam staat in de hal bij de hoofdingang, die valt niet te missen. Maar ik kan me ook voorstellen dat je eerst je slag wilt slaan in een van de kramen. Lekker neuzen tussen de boeken of dvd's, even uitproberen bij de lampen en elektronica, de studentenkeuken compleet maken bij het serviesgoed of met de kinderen wat leuks uitzoeken bij de speelgoedkraam. Vanaf 10.00 uur zitten Clemens Kienhorst en Ruud Olde Dubbelink op het podium klaar om de meegebrachte horloges, schilderijen en sieraden te taxeren."

Welke sfeer hoop je er te creëren tijdens de Hofmarkt?

"Ha… een sfeer waarin mensen hun laatste 'Boeskoolflappen' bij ons komen besteden. Er staat een aantal doorgewinterde verkopers achter de tafels, dus laat de onderhandeling maar beginnen!"

Wat is jouw band met de Boeskool is Lös?

"Naast carnaval is Boeskool is Lös het mooiste feest van Oldenzaal. Voor ons een gelegenheid om familie en vrienden uit te nodigen en mee te laten genieten van Oldenzaal."

Heb je een mooie herinnering aan de Boeskool is Lös die je met ons wilt delen?

"Ik breng altijd even een bezoekje aan de Waagstraat en daar heb ik 2 jaar geleden een heel leuk schilderij gekocht. De twee meesjes hangen nu bij ons onder de overkapping."

Wat maakt de Boeskool is Lös zo mooi?

"De sfeer van doe maar hènig an. En het is eigenlijk altijd mooi weer!"

Ga je dit jaar zelf ook nog als bezoeker naar de Boeskool?

"Jazeker! Dinsdagavond met vriendinnen naar de klassieke openingsavond. Hapje eten op het terras en genieten van de muziek. Als zaterdagavond in de Hofkerk alles weer op z'n plaats staat voor de zondagochtend, gaan we weer de stad in om op de Groote Markt of in de tuin bij Bombazijn te dansen."

Heb je nog leuke plannen voor de toekomst van de Boeskool is Lös?

"Een tweede lustrum van de Hofmarkt volmaken. Dat iedere Oldenzaler de Hofmarkt in z'n agenda heeft staan, dat zou top zijn!"

Zin in de Boeskool is Lös?

"Tuurlijk! We gaan er weer tegenaan!"

Kijk ook eens op www.hofkerk-oldenzaal.nl.

Meer berichten