Jeroen Zijlstra is bekend om zijn Nederlandstalige jazz en toert daarmee door het land. Nu zoekt hij nog een Nederlandse naam voor ‘jazz’. Suggesties zijn welkom voor de Boeskool is Lös. Foto: Anne van Zantwijk
Jeroen Zijlstra is bekend om zijn Nederlandstalige jazz en toert daarmee door het land. Nu zoekt hij nog een Nederlandse naam voor ‘jazz’. Suggesties zijn welkom voor de Boeskool is Lös. Foto: Anne van Zantwijk (Foto: Anne van Zantwijk)

Bombazijn viert Boeskool is Lös met veel muziek

In en om de Bombazijn is het tijdens de Boeskool goed toeven: overdag en 's avonds zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. De Stadsbrouwerij is alle dagen tijdens de Boeskool geopend. En als je er bent, moet je natuurlijk wel even het Bombazijnbier proeven.

Oldenzaal – Het programma begint woensdag 14 augustus met oudhollandse spelen van 14.00 tot 17.00 uur; voor jong en oud. Vanaf 20.00 uur klinkt er live muziek: Jazz & Poëzie. Bert Kuipers op piano en zanger Jeroen Zijlstra wisselen hun optredens af met Johannes Engelbertink die voordracht uit eigen werk en uit werk van Willem Wilmink.
Omdat het een avond vol jazz en poëzie is, wordt het publiek gevraagd een mooi passend Nederlands woord te bedenken voor het Engelstalige 'jazz'. De bedenker van de uitverkoren naam wordt beloond met een Bombazijnbier en de nieuwe naam wordt terstond muzikaal vertaald. Eeuwige roem voor de bedenker. Voorstellen voor een pakkende naam zijn welkom via jazzinjemoerstaal@gmail.com.

Bluesnight

Op donderdagmiddag 15 augustus is de tweede editie van de oudhollandse spelen en de avond staat in het teken van de blues. De Boom's Bluesclub heeft de Oldenzaalse band The Buzz gecontracteerd, naast bluesformatie Midnight Blues Session. Deze band onder leiding van Phil Neil is afkomstig uit het centrum van de Duitse Blues, namelijk de omgeving van Münster en Osnabrück.Speciaal voor deze avond wordt de band aangevuld met twee lokale muzikanten. Robert van Goethem op trompet en Ronald Hagel op guitar.

Johnny Teardrop

Op vrijdag 16 augustus bevolkt het Oldenzaals smartlappenkoor Ontroerend Goed het podium vanaf 16.00 uur. 's Avonds zorgt de Oldenzaalse formatie Johnny Teardrop & the Tissues voor de muziek. Hierbij wordt zanger Henk ter Grote begeleid door vier muzikanten.

Stroat Ensemble

Zaterdag 17 augustus is de Stroatavond. Bigband Stroat Ensemble is net terug uit Gent waar ze de Gentse Feesten voor de zoveelste keer hebben verrast met hun muziek, staan ze deze zaterdagavond op, onder en naast het Bombazijnpodium om vier muzikale dagen af te sluiten.

Bombazijn bezoeken

Wil je de Bombazijn ook na de Boeskool is Lös bezoeken? Dat kan elke zaterdag van 16.00 tot 21.00 uur. Dan is de stadsbrouwerij geopend om te komen proeven van de Bombazijnbieren. Een rondleiding kan op verzoek gegeven worden.

Meer berichten