Zo centraal in de stad en voor veel mensen tóch een verrassing: de tuin van het J.W. Racerhuis. Foto: www.lachofikschiet.nl
Zo centraal in de stad en voor veel mensen tóch een verrassing: de tuin van het J.W. Racerhuis. Foto: www.lachofikschiet.nl (Foto: www.lachofikschiet.nl)

Culinaire proeftuin in unieke stadstuin tijdens Boeskool is Lös

Oldenzaal - Gezellig dineren tijdens de Boeskool is Lös, dat kan in de tuin van het J.W. Racerhuis. Bernard Luttikhuis (35) vertelt over de culinaire proeftuin in de unieke stadstuin.

Wat kunnen we verwachten in de culinaire proeftuin?

"Heerlijk eten, live muziek, gezelligheid en gemoedelijkheid en dat alles op heel bijzonder plekje. Speciaal voor de Boeskool hebben we de tuin overdekt, zodat iedereen, gezien de weersomstandigheden, droog kan zitten."

Welke sfeer hoop je er te creëren?

"Ik hoop de sfeer te laten zien die we het gehele jaar creëren. Behalve carnaval, de Boeskool is Lös en Oldenzaal Muzikaal zijn we alleen op reservering geopend, dus besloten partijen. Wij zijn dus nu voor iedereen toegankelijk en te beleven. Kom kijken en proef de sfeer!"

Wat is jouw band met de Boeskool is Lös?

"Zakelijk gezien verzorgen we al 5 jaar lang een culinaire proeftuin. Daarvoor natuurlijk als bezoeker en feestganger van dit geweldige evenement."

Heb je een mooie herinnering aan de Boeskool is Lös die je met ons wilt delen?

"De eerste paar keer dat ik meedeed, vielen mensen (zelfs geboren en getogen Oldenzalers) om van verbazing. We hoorden dingen als 'nooit geweten dat dit in de stad is', 'ik kom vaak door dit straatje, hoe lang bestaat dit al? Nooit geweten' En 'al helemaal niet dat het als evenementenlocatie geëxploiteerd wordt'. Mooi toch? Een eeuwenoud pand blijkt nog steeds een verrassing te zijn."

Wat maakt de Boeskool is Lös zo mooi?

"Een gratis feest voor jong en oud, toegankelijk voor iedereen, voor ieder wat wils."

Ga je dit jaar zelf ook nog als bezoeker naar de Boeskool?

"Haha, het is echt alle hens aan dek hier! Nee, aan het eind van elke dag drinken we even een borrel met onze medewerkers en dat is het."

Heb je nog leuke plannen voor de toekomst van de Boeskool is Lös?

"Zeker en niet alleen voor de Boeskool. Oldenzaal is een bruisende bourgondische stad, waar veel gebeurt, maar waar ook nog veel te halen valt."

Zin in de Boeskool is Lös?

"Tuurlijk! Heb zin in elk feestje. Dat maakt mijn vak zo leuk en dat uitoefenen op deze locatie maakt het geweldig!"

Wat wens je het publiek toe?

"Vermaak, vertier, genieten, lekker eten en een beetje zon zou fijn zijn."


Culinaire proeftuin bezoeken

De culinaire proeftuin is op woensdag 14, donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus te bezoeken van 16.00 uur tot middernacht. Locatie is de tuin van het J.W. Racerhuis aan de Marktstraat 15.


Meer weten over de feestmogelijkheden in het J.W. Racerhuis? Surf dan naar de website jwracerhuis.nl.

Meer berichten