Kunstmarkt Klein Montmartre is te bezoeken op donderdag 15 en vrijdag 16 augustus van 12.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 17 augustus van 10.30 tot 17.00 uur.
Kunstmarkt Klein Montmartre is te bezoeken op donderdag 15 en vrijdag 16 augustus van 12.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 17 augustus van 10.30 tot 17.00 uur. (Foto: )

Waagstraat verandert in Klein Montmartre tijdens de Boeskool is Lös

Oldenzaal - De Waagstraat verandert tijdens de Boeskool is Lös even in klein Montmartre. Lous Looijestijn (68) van de Waagh (winkel in kunstenaarsbenodigdheden en lijstenmakerij) vertelt over de kunstmarkt.

"De Waagstraat is het kleinste straatje tijdens deze feesten, maar des te meer een bezoekje waard. Hier laten amateurkunstenaars zien waar ze toe in staat zijn. Wandel door deze straat en u kunt genieten van schilderkunst, keramiek, zelfgemaakt sieraden, beschilderde spijkerjasjes, en nog veel meer."

Welke sfeer willen jullie creëren?

"De sfeer in de Waagstraat is altijd geweldig: onderling hebben de deelnemers altijd veel plezier met elkaar, en als het weer mee wil werken, kunnen deze dagen niet meer stuk."

Wat maakt de Boeskool is Lös zo leuk?

"De Boeskool is Lös is uniek door de gemoedelijke sfeer, de vele bezoekers en de gevarieerde optredens. Samen maken we er met zijn allen altijd een feest van."

Hoe ziet u de toekomst van de Boeskool is Lös?

"Het is natuurlijk een stadsfeest dat staat als een huis, maar ik ben wel benieuwd of er creatieve geesten zijn die er een creatieve draai aan kunnen geven. Dat zou een mooie opdrachten zijn voor studenten die bijvoorbeeld communicatiewetenschappen studeren."

Kunstmarkt Klein Montmartre is te bezoeken op donderdag 15 en vrijdag 16 augustus van 12.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 17 augustus van 10.30 tot 17.00 uur.

Kijk ook eens op dewaagh.nl

Meer berichten