Verheug je maar op talloze energieke dansoptredens, verzorgd door de dansers van LEZ Studio onder leiding van Lisa Heijboer-Gierveld.
Verheug je maar op talloze energieke dansoptredens, verzorgd door de dansers van LEZ Studio onder leiding van Lisa Heijboer-Gierveld. (Foto: )

LEZ Studio danst met ontzettend veel plezier op de Boeskool is Lös

Oldenzaal - LEZ Studio is zoals elk jaar present op het podium op het Bisschopspleintje tijdens de Boeskool is Lös, waar de kinderen een heleboel dansoptredens verzorgen. Lisa Heijboer-Gierveld (27) van LEZ Studio verheugt zich weer op de komende editie.

Wordt er weer gedanst op het Bisschopsplein?

"Volop! Het is een prachtige plek waar iedereen kan genieten van alle optredens, met een lekker drankje op het terras. Vier dagen lang spetterende optredens met dans, zang, musical en theater van alleen maar enthousiaste leerlingen (jong en oud) en docenten. Plezier staat voorop, dus het gaat zeker gezellig worden!"

Welke sfeer hoop je er te creëren?

"Een gezellige, feestelijke en open sfeer. Echt iedereen is welkom om langs te komen. Op die manier proberen wij ons terras ook in te richten. Het moet een feestje zijn om even te komen kijken en daarbij mag het zomergevoel natuurlijk niet ontbreken."

Wat is jouw band met de Boeskool is Lös?

"Ik vind de Boeskool GE-WEL-DIG! Als klein meisje heb ik het dansen ontdekt op de Boeskool: dat wilde ik ook! In de jaren daarna konden mijn ouders geen vakantie boeken tijdens de Boeskool, want ik moest en zou op dat podium staan. De Boeskool is Lös is een begrip in Oldenzaal en ik vind het geweldig om te zien hoe het elk jaar blijft groeien. En wat ik nog mooier vind? Al die blije koppies op dat podium, alle leerlingen die mij weken van tevoren appen: 'ik heb zoveel zin in de Boeskool' en alle ouders die inderdaad aangeven dat ze tijdens die week maar niet op vakantie durven te gaan. Prachtig toch?"

Heb je een mooie herinnering aan de Boeskool is Lös die je met ons wilt delen?

"Eigenlijk elk jaar zie ik een paar kleine kids van 's middags tot 's avonds op de bankjes zitten vooraan bij ons podium. Als mama of papa dan een rondje over de Boeskool willen lopen, dan vertikken ze het om mee te gaan. Ik was vroeger precies hetzelfde. Ik vind het geweldig om te zien hoe al deze kids genieten van alle optredens op het podium. Veel van deze kids zien we in september terug tijdens de gratis proeflessen en dat is natuurlijk helemaal leuk."

Wat maakt de Boeskool is Lös zo mooi?

"Het is een zomerfeest voor echt iedereen. Er is zoveel leuks te beleven en er zijn zoveel mensen die er alles aan doen om dit feest een succes te maken. Voor elke leeftijdscategorie is er iets leuks bedacht en dat is toch wel bijzonder. Topfeest."

Ga je dit jaar zelf ook nog als bezoeker naar de Boeskool?

"Ik ben bang van niet. We staan elke dag van 12.30 tot 22.00 uur op het Bisschopsplein. Daarbij komt de voorbereiding en het afsluiten van de dag. Het zijn lange, maar geweldige dagen. Ik denk dat we op zaterdagavond (als er nog energie over is) het feest met ons team gezellig afsluiten op het marktplein."

Heb je nog leuke plannen voor de toekomst van de Boeskool is Lös?

"Jazeker. Ik barst van de ideeën. In de loop van de jaren zou ik graag een dinnershow opzetten. Een avondshow met eten, drinken, gezelligheid en natuurlijk mooie optredens. Daarnaast hoop ik dat er nog meer op de Boeskool komt voor de kinderen en jongeren om ons heen. Genoeg leuke plannen voor de toekomst dus."

Zin in de Boeskool is Lös?

"Mega veel zin in! Het is altijd heel veel werk, maar je krijgt er nog meer voor terug en dat is goud waard."

Wat wens je het publiek toe?

"Een heel gezellige en hopelijk ook zonnige Boeskool. Geniet samen van alle mooie dingen om je heen, het drankje op het terras en de leuke feestavonden in de stad."


Optredens

LEZ Studio is van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 augustus present op het Bisschopspleintje, van 12.30 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 22.00 uur. Lisa: "Ik wens iedereen een heel gezellige en zonnige Boeskool. Geniet samen van alle mooie dingen om je heen!"

Meer berichten