Vorig jaar draaide het om Kartoffelsalat, dit jaar om appeltaart. En dat maakt de wedstrijd nog wat euregionaler. Gehoopt wordt op recepten van beide kanten van de grens. Foto: Franz Frieling
Vorig jaar draaide het om Kartoffelsalat, dit jaar om appeltaart. En dat maakt de wedstrijd nog wat euregionaler. Gehoopt wordt op recepten van beide kanten van de grens. Foto: Franz Frieling (Foto: Franz Frieling)

Appeltaartbakwedstrijd in Dierentuin Nordhorn

Waren ze vorig jaar nog op zoek naar de lekkerste Kartoffelsalat, dit jaar is er een taartenbakwedstrijd in Tierpark Nordhorn. Op zoek naar de lekkerste appeltaart, het liefst met een euregionaal karakter.

Nordhorn – De taartenbakwedstrijd is onderdeel van de Grafschafter boerenmarkt die op 8 september wordt gehouden in de Nordhornse dierentuin. Alle appeltaartbakkers uit de euregio mogen meedoen.
Zij mogen hun recept tot en met 25 augustus e-mailen naar joerg.kantor@tierparknordhorn.de.

Uiteindelijk worden de samenstellers van de twintig lekkerste appeltaartrecepten uitgenodigd om op zondag 8 september naar de boerenmarkt te komen om daar om 9.00 uur de versgebakken taart af te leveren.
De taarten worden live geproefd door de jury en dan wordt meteen de winnaar bekendgemaakt.

"We verheugen ons enorm op de recepten," aldus Jörg Kantor, verantwoordelijk voor de gastronomie in de dierentuin.
Directeur Nils kramer knikt instemmend: "En we hopen op recepten van beide kanten van de grens om zo het regionale karakter van de dierentuin te onderstrepen. Regionale recepten uit regio Nordhorn dus. Want behalve onze gezamenlijke taal, architectuur en dierrassen delen we ook culinaire gebruiken. We zijn benieuwd!"

Het team van Tierpark Nordhorn verheugt zich op appeltaartrecepten uit het Duits-Nederlandse grensgebied en op een verrassend veelzijdige wedstrijd.

Meer berichten