Foto:

Groote Familie van Nederland helpt EHBO Denekamp

EHBO Denekamp is een van de doelen die de stichting 'De grootste familie Helpt' steunt. Ze kregen een artikel in de Troskompas.

Denekamp - EHBO-vereniging Denekamp is dolblij met de donatie van 8000 euro die ze kreeg van de stichting 'De grootste familie Helpt'. De vereniging had dit geld hard nodig voor nieuwe reanimatiepoppen.
"We gebruiken de poppen bij alle cursussen die we geven, en onze oude waren dringend aan vervanging toe", vertelt penningmeester Frank Tellman. "Niet alleen begonnen ze slijtage te vertonen, maar ze voldeden ook niet allemaal meer aan de huidige eisen. Met het geld hebben we twee baby- en twee volwassen poppen kunnen aanschaffen die je zelfs kunt aansluiten op de computer. Je kunt nu bijvoorbeeld zien of ze tijdens de reanimatieoefening wel genoeg beademd worden."

Een van de criteria waaraan een organisatie moet voldoen om een donatie te krijgen van SDGFH is dat het initiatief een maatschappelijk doel dient, en dat is bij EHBO-vereniging Denekamp zeker het geval.
"Een paar maanden geleden las ik in TrosKompas de oproep van de stichting om kleinschalige projecten aan te melden. Ik vond de voorwaarden helemaal van toepassing op ons. Gelukkig vond de stichting dat ook! Wij verzorgen diverse cursussen op EHBO-gebied, zoals de basis- en herhalingscursus, reanimatie, jeugd-EHBO en BHV-cursussen. Daarbij staan onze leden – we hebben negentig actieve en veertig jeugdleden – op veel evenementen rondom Denekamp. Dat zijn er zo'n veertig per jaar. Zonder onze vrijwilligers zouden veel daarvan niet kunnen doorgaan. Onze doelstelling is om onze cursussen zo goedkoop mogelijk aan te bieden en daarmee de drempel om ze te volgen laag te houden. Hopelijk schrijven zo veel mogelijk mensen zich in bij ons en stellen ze zich daarna beschikbaar als burgerhulpverlener. We zijn erg blij dat we door SDGFH zijn uitgekozen om een donatie te ontvangen. Met deze poppen kunnen we weer jaren vooruit."

Meer berichten