Foto: Lars Smook

23, 24, 25 augustus: Kunst in Ootmarsum

Ootmarsum - Het centrum van Ootmarsum ademt komend weekend kunst. Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus wordt Kunst in Ootmarsum gehouden, het evenement waarop meer dan tweehonderd kunstenaars zich presenteren in het centrum van het kunstzinnige stadje.

Er is ook een centrale expositie en daar is kunst te zien van een aantal gerenommeerde Georgische kunstenaars.
Kunst in Ootmarsum is te bezoeken van 12.00 tot 19.00 uur.

Zaterdag om 20.00 uur is er ook nog een kunstmarktconcert in de Simon- en Judaskerk, verzorgd door koor Mardi le Vingt. Hierin worden klassieke werken gecombineerd met musical en populaire muziek. De jonge violiste Martine Velthuis is de muzikale gast terwijl gastdirigente Tatiana Lina drie Georgische liederen begeleid. De entree is een vrije gift.

De protestantse kerk in Ootmarsum is ook onderdeel van het kunstfestijn Kunst in Ootmarsum. In de kerk worden kunstwerken tentoongesteld die een draad naar geloof en spiritualiteit hebben. De kunstenaars zijn zelf aanwezig voor een gesprek.
Van de werken die tijdens Kunst in Ootmarsum in de kerk worden verkocht, gaat 10 procent van de opbrengst naar de kerk die zich belangeloos openstelt deze dagen.

Meer berichten