De Sputterkearls voelen zich helemaal thuis op Mallorca waar ze binnenkort voor de tiende keer naartoe gaan.
De Sputterkearls voelen zich helemaal thuis op Mallorca waar ze binnenkort voor de tiende keer naartoe gaan. (Foto: )

Sputterkearls al een echt fenomeen op Ballermann

Traditioneel reisje: de Sputterkearls zijn in het tweede weekend van september voor het tiende jaar te horen op Mallorca.

Oldenzaal - De Oldenzaalse blaaskapel ging in 2009 voor het eerst naar het Spaanse feesteiland; anno 2019 is hun optreden uitgegroeid tot een heus fenomeen aan de Ballermann.

Het idee om naar Mallorca te gaan kwam tijdens de besprekingen over het jubileum van 2009. De bestemming kwam van de welbekende Oldenzaler Herman Cramer met het voorstel om aan te sluiten bij hun zogenaamde Mixclub. De Mixclub kwam al tientallen jaren op het eiland en kende er de weg. Het werd een roemrucht weekend met veel mooie optredens en herinneringen.

In de jaren erna zijn vele Mallorcabezoekers bekenden geworden van de Sputterkearls.
Fans achtervolgen de kapel tot aan de dinertafel toe. De bewondering werkt ook na de trips door, gezien de optredens door het jaar heen bij contacten die op Mallorca worden gelegd.

Sputteroamd

Wilt u het export product van Oldenzaal met eigen oren beluisteren? Dat kan op Mallorca, maar ook dichterbij. Op zaterdag 30 november is er de gratis Sputteroamd bij Stadscafe Moatman.

Meer berichten