Ook een hele kunst: het publiek vermaken met muziek.
Ook een hele kunst: het publiek vermaken met muziek. (Foto: Debby Kok-Koehorst)

Kunst in Ootmarsum is dé kunstmarkt van het oosten

Het driedaagse evenement Kunst in Ootmarsum is van start gegaan. Wie graag een kunstmarkt met veel verschillende soorten kunst wil bezoeken, is hier helemaal op de plek. Kunst in Ootmarsum is ook zaterdag en zondag te bezoeken.

Ootmarsum – "Dit is nou eenmaal dé kunstmarkt van het oosten," vertelt Jeroen Heerkes. De kunstfotograaf uit Borne neemt voor de tweede keer deel aan Kunst in Ootmarsum. "Voor mij de perfecte plek om mijzelf en mijn werk voor te stellen; het is hier razend druk en publiek is ook echt geïnteresseerd. Ik zie veel Twentenaren, maar zeker ook veel bezoekers uit de rest van het land. En Duitsers en Belgen; die zijn er ook veel."

Heerkes' werk is buiten Kunst in Ootmarsum om, te zien in UwGallery in de Kapelstraat. "Een prachtig straatje dat zich goed leent voor mijn fotokunst; een historisch tafereel afgedrukt op een uiterst moderne manier, namelijk aluminium met laklagen. Tip voor de koper ervan: zet het in de spothlight, dat geeft een spectaculair effect."

Verkopen en zich presenteren kunnen de kunstenaars in de straten van Ootmarsum zich dus wel. Overal zijn kunstenaars aan het werk, maken praatjes met bezoekers, demonstreren hun kunsten. Publiek ziet kunst in de talloze kramen maar ook in de galeries die voor de gelegenheid extra mooi zijn ingericht.

Een nieuwe galerie is die van Babet Olde Weghuis. De geboren Ootmarsumse is terug in haar stad, met haar kunst in elk geval. Kunst in Ootmarsum is de officiële start van haar galerie Deer Daddy in de Gasthuisstraat.
"Helemaal blij op deze plek," lacht de kunstenares door het doorkijkraampje van het verbouwde pand. "Mijn vader heeft dit pand vroeger gebouwd en het is altijd in de familie gebleven. Nu was de tijd rijp om er iets mee te gaan doen. En dat is Deer Daddy geworden, een galerie met mijn schilderkunst."
De galerie van Olde Weghuis heeft meteen veel bekijks. "Ik heb al heel oude bekenden én nieuwe gezichten gezien en iedereen is ontzettend enthousiast, heel leuk om zulke reacties te krijgen."
Deer Daddy is vanaf nu elke donderdag tot en met zondag geopend voor publiek.

Kunst in Ootmarsum bezoeken

Kunst in Ootmarsum is te bezoeken op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus in het centrum van Ootmarsum. Parkeergelegenheid is er genoeg; gewoon de aanwijzingen volgen.

kunstinootmarsum.nl


Meer berichten