Foto:

Scouts Titus Brandsma hebben zin in nieuw scoutingseizoen


Oldenzaal – De scouts hadden zich er op verheugd: tegelijkertijd met de start van de basisscholen startte het nieuwe seizoen bij Scouting Titus Brandsma in Oldenzaal ook weer.

Vanaf nu zijn alle Oldenzaalse scouts elke week weer welkom om avontuurlijke activiteiten te ondernemen waarmee ze worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Of de scouts een leuke zomer hebben gehad? En of! Alle leentijdscategorieën hebben zomerkampen op locaties in het hele land beleefd en zelfs de burgemeester kwam op bezoek. Tijdens de zomervakantie hebben de verschillende leeftijdsgroepen van Scouting Titus Brandsma namelijk zeker niet stilgezeten. Ze zijn in verschillende delen van Nederland en ook daarbuiten op zomerkamp geweest.

 De welpen (jongens van 7 tot en met 11 jaar) waren te vinden in Schalkaar. De scouts (meisjes van 11 tot en met 15 jaar) hebben een week doorgebracht in Albergen en de verkenners (jongens van 11 tot en met 15 jaar) waren in week in Duitsland, in Emsbüren.

Bij de verkenners stond het zomerkamp in het teken van Expeditie Robinson, inclusief de beroemde eiland-raad. Gelukkig is er niemand naar huis gestuurd van het kamp…

De welpen-shanti (meisjes van 7 tot en met 11 jaar) waren ook in Schalkaar en hebben zelfs bezoek gehad van de burgemeester van Oldenzaal. Hij heeft een avondje meegedaan op kamp en was onder de indruk.

De explorers (15 tot en met 18 jaar) hebben het nog verder weg gezocht; zij zijn naar Denemarken gegaan en waren in de plaats Glumsø.

De allerjongste groep, de bevers (jongens en meisjes van 5 tot en met 7 jaar) hebben ook een zomerkamp gehad, in het eigen gebouw aan de Potskampstraat 5 in Oldenzaal.

Gave activiteiten

Gedurende het komende seizoen worden door de vrijwillige leidinggevenden weer heel veel activiteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijdsgroepen. De activiteiten zijn heel divers. Van het organiseren van een verkiezing van de stoerste scout tot het lopen van een spannende natuurtochten. Maar ook op primitief wijze pizza's bakken in een houtgestookte oven, abseilen en weekendkampen staan op het programma.

Laat je uitdagen

"Kan jij wel tegen een stootje? En wil je ook wel een week(end) op kamp zonder je ouders? Spreken de activiteiten die hierboven staan opgenoemd je wel aan? Kom dan eens bij ons kijken," nodigen de scouts uit. "Je kunt ons vinden aan de Potskampstraat 5 in Oldenzaal. Je mag een aantal keer gratis komen kijken."

scoutingtitusbrandsma.nl


Meer berichten