Pat Greedy & the Longtime Goners maken van Oldenzaal Muzikaal een internationaal festival; de countryartiest komt namelijk uit Amerika. Hij maakt momenteel een Europese tour.
Pat Greedy & the Longtime Goners maken van Oldenzaal Muzikaal een internationaal festival; de countryartiest komt namelijk uit Amerika. Hij maakt momenteel een Europese tour. (Foto: )

Oldenzaal weer op z'n muzikaalst

Veertien optredens op elf locaties: Oldenzaal Muzikaal viert vrijdag weer een nieuwe editie. Muziek van goede kwaliteit en nog gratis entree ook, dat is het idee.

Oldenzaal – Oldenzaal Muzikaal heeft een nieuw jasje. Dat wil zeggen, een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. De basis van het festival is hetzelfde. Op meerdere locaties in de Oldenzaalse binnenstad klinkt op vrijdagavond muziek van kwalitatief goede bands. "We moesten wel even schakelen dit jaar want de Palthetuin is niet beschikbaar," vertelt Bas Hulsink. "We hebben het weten op te lossen met optredens in de Bombazijn tuin en de sociëteit. Waar je wel even op moet letten: de ingang van de Bombazijntuin is aan de Monnikstraat. Je moet er dus even omheen."

Hoe zou Hulsink de sfeer van Oldenzaal Muzikaal omschrijven? "Als laagdrempelig en gezellig. De bands zijn uitgekozen op basis van stijl en kwaliteit waardoor het publiek zeker is van een avond goede muziek."

En wie zien we op het podium? "Een mooie mix van artiesten waarbij ook ruimte is voor lokaal talent. Vorig jaar opende Oldenzaler Jesse Eshuis het festival met zijn band Faico, dit jaar is de eer aan Renée Schepers, ook uit Oldenzaal."

Ook op de podia: Cats in de House, Musk, Erwin Nyhoff, Rick 'n Roll and the Crazy Cadillacs, Ocobar, Sidewalk-Sally en nog veel meer.
"Het is een eendaags festival en dat kost veel tijd om het te organiseren. Er zijn veel regels, er zijn vergunningen nodig, de artiesten moeten worden geregeld. Maar we doen het graag. Sponsoren zijn cruciaal in dit geheel: zij zorgen ervoor dat het festival gratis toegankelijk is. We zijn telkens heel blij dat dat lukt."

Welke artiest zouden jullie graag nog eens boeken? "Een artiest van naam, maar die geen volksverhuizing teweeg brengt. We zijn namelijk heel blij met onze bezoekers en willen niet dat ze in de verdrukking komen doordat er fans uit het hele land op ze af komen. Een lastige opgave? We hebben ideeën voor artiesten genoeg hoor. Voor volgend jaar hebben we zelfs al een artiest 'gereserveerd'. Wie dat is, houden we nog geheim. Om het een verrassing te houden."

Wat maakt Oldenzaal Muzikaal een echt festival? "Dat het op meerdere locaties is. Pak de timetable erbij en maak een rondje langs alle locaties; dan maak je een gezellige en gevarieerde avond mee."

Oldenzaal Muzikaal bezoeken

Oldenzaal Muzikaal wordt gevierd op vrijdag 6 september in de Oldenzaalse binnenstad. De start is om 20.00 uur in de Bombazijntuin met een optreden van Renée Schepers. De entree is gratis.

oldenzaalmuzikaal.nl

Meer berichten