GL wil versnelling snelweg F35 Oldenzaal-Enschede

De aanleg van de fietssnelweg F35 tussen Oldenzaal en Enschede duurt nog een aantal jaren. De gemeente Enschede heeft het geld nog niet beschikbaar gesteld. GroenLinks Overijssel wil dat de snelweg toch versneld wordt aangelegd en heeft er vragen over gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Oldenzaal - De volledige snelweg moet uiteindelijk van Twente naar Zwolle gaan. Telkens wordt weer een deel uitgevoerd.

"Het deel Oldenzaal-Enschede had ook een positieve voortgang, maar stopt nu vanuit Oldenzaal bij de gemeentegrens met Enschede. Het vervolgtraject verkeert al enige tijd in de studiefase, terwijl juist de afstand Oldenzaal-Enschede (12,4 kilometer) een prima fietsafstand is," aldus statenlid Kees Slingerland.

Allereerst wil GroenLinks dan ook weten of de huidige verwachting klopt dat het minimaal 2022 wordt voordat de eerste schop in de grond gaat voor het resterende deel. Vervolgens vraagt Slingerland namens GroenLinks of er extra financiële mogelijkheden kunnen worden aangeboord om de voortgang te bespoedigen. Ook verwijst hij naar het coalitie-programma waar VVD, PvdA, CDA, CU en SGP juist wijzen op het 'stimuleren van schonere vervoermiddelen, zoals de fiets': "In die zin past het niet om deze mooie fietssnelweg zo traag voort te bouwen."

Meer berichten