Eerst 300 kilometer naar Zeeland fietsen en vervolgens meedoen aan de Ride for the Roses: Remco Wevers en zijn fietsvrienden staan voor een echte uitdaging.
Eerst 300 kilometer naar Zeeland fietsen en vervolgens meedoen aan de Ride for the Roses: Remco Wevers en zijn fietsvrienden staan voor een echte uitdaging. (Foto: )

Op de fiets naar Zeeland naar de start van Ride for the Roses

Er rijdt weer een groepje fanatieke fietsers vanuit Oldenzaal naar de startplaats van de Ride for the Roses. Oldenzaler Remco Wevers stapt met zijn fietsvriend Peter Kuijlaars en gastrenner Anne Meint Bouma zaterdag 14 september op de fiets om in één dag de 300 kilometer te overbruggen. Het doel? De dag erna deelnemen aan de Ride for the Roses.

Oldenzaal -Voor het derde jaar op rij gaat het team #MilesAgainstCancer, zo heet hun actie, weer op de fiets. Met hun actie proberen zij met uitzonderlijke fietstochten geld in te zamelen voor een bijdrage in de strijd tegen kanker. Dit jaar was het doorgaan van de tocht door persoonlijke omstandigheden onzeker.

Het doel waartegen #MilesAgainstCancer strijdt kwam nu heel dichtbij en dat heeft zijn uitwerking niet gemist. Het was geen ideaal uitgangspunt om een MilesAgainstCancer editie 2019 voor te bereiden. Toch hebben Peter Kuijlaars en Remco Wevers besloten om de strijd niet op te geven en ook dit jaar weer met een unieke actie te komen.

Remco Wevers koestert een speciale band met de Ride for the Roses en Zeeland. Bijna 8 jaar lang was hij bestuurslid van de landelijke stichting Ride for the Roses en onderhield hij de contacten met de Zeeuwse zusterorganisatie die dit jaar de landelijke Ride for the Roses op 15 september houdt. Sinds 2014 fietst hij in juni in één dag naar Zeeland om deel te nemen aan de Zeeuwse Delta Ride for the Roses. De route is hem dus zeker niet onbekend.

Dit jaar gaan ze met enkele gastrenners (onder andere Anne-Meint Bouma) op zaterdag 14 september van Oldenzaal naar Goes (300 kilometer) en rijden op zondag 15 september de 100 kilometer pelotonstocht Ride for the Roses. Enkelen gaan voorafgaand aan de 100 kilometer ook alle korte afstanden (totaal 85 kilometer) rijden, iets wat nog nooit is gedaan tijdens de Ride for the Roses.

In 2017 reden Peter Kuijlaars en Remco Wevers voor KiKa en vorig jaar voor het Prinses Máxima Centrum. Dit jaar gaan ze mede voor een 'versnelling' in het onderzoek tegen kanker. Meewerken hieraan kan door te doneren via ridefortheroses.nl/fundraisers/milesagainstcancer.

In lijn met de gedachte van het steunen van de strijd tegen kinderkanker, gaan ze dit jaar ook proberen weer een deel van de opbrengst te bestemmen voor het Prinses Máxima Centrum, dat bij hen een speciaal plekje heeft veroverd.

Naast de donaties en sponsorgelden wordt ook geprobeerd ook via andere acties, zoals veilingen, om geld op te halen. Zie hiervoor facebook.com/milesagainstcancer. Meer weten? De heren zijn ook bereikbaar via milesagainstcancer@gmail.com.

Meer berichten