Pepijn is de hysterische, angstige en wispelturige hetero. Kevin is de rustige, wijze en enigszins cynische homo. Twee beste vrienden die écht alles met elkaar bespreken. Foto: Casper Koster
Pepijn is de hysterische, angstige en wispelturige hetero. Kevin is de rustige, wijze en enigszins cynische homo. Twee beste vrienden die écht alles met elkaar bespreken. Foto: Casper Koster (Foto: Casper Koster)

Hehobros: de online hit nu in het stadstheater

Oldenzaal – Pepijn Schoneveld (Feuten, Toren C en z'n cabaretshows) en Kevin Hassing (GTST, CMC en The Normal Heart) zijn twee beste vrienden van in de dertig. De een hetero, de ander homo. Samen bespreken ze alles. Eerst tijdens de VPRO-serie Hehobros, nu in het theater met een gelijknamige show. Dé Weekkrant sprak met de heren.

Als je aan Oldenzaal denkt, wat komt dan het eerst in je op?

Pepijn: "Ik moest er vroeger tegen voetballen. Ik zat bij Avanti in Twello en we namen het geregeld op tegen VV Oldenzaal."
Kevin: "En, kan je je nog herinneren of jullie wonnen of verloren?"
Pepijn: "We verloren altijd."

Welke voorstelling breng je dit seizoen naar De Bond?

Kevin: "We komen Hehobros On Tour spelen. Een cabaretshow die ontstaan is uit onze online comedyserie. We stellen de problemen van onze generatie aan de kaak. Op het podium doen we veel persoonlijke/pijnlijke scenes, afgewisseld met een dansje en een liedje."
Pepijn: "En wat mij betreft veel publieksparticipatie."
Kevin: "Daar zijn we het nog niet over eens, Pepijn."

Hoe bereid jij je voor op een optreden?

Pepijn: "We vullen op Google Maps in waar het is, rijden er heen, en hopen dat de files meevallen."
Kevin: "En dan heel lang rondhangen, beetje door het dorp of de stad lopen. Vlak van te voren gaat Pepijn heel druk doen terwijl ik juist heel zen wordt."
Pepijn: "En dan irriteert Kevin zich aan mij."
Kevin: "Maar lopen we toch met een grote glimlach het podium op!"

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou.

Pepijn: "Dat ik hetero ben."
Kevin: "Dat ik financieel aan een dun draadje hang."

Als je een koekje zou zijn… welke koekje is dat dan en waarom?

Pepijn: "Een roze koek."
Kevin: "Doet pijn aan je ogen als je er naar kijkt, smaakt te zoet en daarna ben je misselijk.
Pepijn: "Ik vind roze gewoon een mooie kleur. Verbitterkoekje."

Wat staat er op je 'stom-lijstje'?

Pepijn: "Influencers."
Kevin: "Verbitterde cabaretiers."

Als je het programma van De Bond bekijkt, welke voorstelling van een collega-artiest zou je dan willen bezoeken?

Kevin: "Doet Sneeuw Pijn van SoloStories. Dat is een geweldig theatergezelschap dat prachtige en actuele monologen brengt. En deze is met Saskia Temmink en dat is een acteerkanon!"

Vul aan: 'Ik nodig je uit voor mijn voorstelling want…'

Pepijn: "Het wordt een leuke voorstelling over deze tijd."
Kevin: "Waarin we alles bespreken wat ons, en waarschijnlijk ook andere mensen tussen 20 en 50, bezighoudt. En dat doen we door onszelf en vooral de ander niet te sparen."

Kaarten kopen

De voorstelling 'Hehobros on Tour' van Pepijn Schoneveld en Kevin Hassing is te bezoeken op donderdag 26 september om 20.15 uur in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Kaarten kosten 19,50 euro (inclusief consumptie) en zijn verkrijgbaar via 0541 536300 en stadstheaterdebond.nl.

Sirene

Elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur (als door het hele land de sirenes gaan) zijn er voor één voorstelling vijftig kaarten met 50 procent korting te koop bij De Bond. In september geldt dat voor deze voorstelling. Maak gebruik van de actiecode SIRENE. Op is op.

Meer berichten