Tierpark Nordhorn gaat zondag even terug in de tijd tijdens de boerenmarkt met streekproducten en ambachten. Foto: Franz Frieling
Tierpark Nordhorn gaat zondag even terug in de tijd tijdens de boerenmarkt met streekproducten en ambachten. Foto: Franz Frieling (Foto: Franz Frieling)

De VVV-agenda van Oldenzaal, Dinkelland en Losser (vanaf 3 september)

Dinsdag
3 september

19.45 Biodanza in Kulturhus Denekamp; een nieuwe wekelijkse les onder leiding van Alice Hesselink. Aanmelden via 06 37467623 of kijk op biodanzametalice.com.

20.00 Filmhuis Oldenzaal vertoont Rocketman in stadstheater De Bond, de film over Elton John. Ook woensdag te zien.

Woensdag
4 september

14.00 Concert van shantykoor Wrakhout uit Enschede in het Gerardus Majellapark in Overdinkel. Ze zijn uitgenodigd door KBO-PCOB. De entree is gratis.

14.30 Dansmiddag voor 55-plussers bij partycentrum Rouwhorst in Oldenzaal. Er wordt gedanst op muziek uit de sixties, seventies en eighties en de entree is gratis.

20.00 Filmhuis Oldenzaal vertoont nogmaals Rocketman in stadstheater De Bond.

20.30 Pubquiz in café 't Raedthuys in Losser. Aanmelden via info@eetcaferaedthuys.nl of aan de bar.

Donderdag
5 september

19.30 Concert van gemengd koor IntOmusic in de muziekkoepel in Overdinkel. Ze komen met een divers repertoire, van licht klassiek tot disco. De entree is gratis.

Vrijdag
6 september

19.30 Oldenzaal Muzikaal wordt gevierd op elf locaties in de Oldenzaalse binnenstad, zowel in de cafés als in de stadstuinen. Op het podium onder anderen Pat Reedy, Cats in the House en Erwin Nyhoff. De entree is gratis.

20.30 Concert van Frans Bauer in openluchttheater Brilmansdennen in Losser. Hij zingt zijn grootste hits. Er zijn sta- en zitplaatsen. Kaarten via openluchttheaterbrilmansdennen.nl.

Zaterdag
7 september

8.30 Weerselose Markt is weer geopend tot 14.00 uur.

9.00 Natuurwerkochtend van het IVN bij het kantoor van Natuurmonumenten Erve Middelkamp aan de Bentheimerstraat 15a in De Lutte. Er wordt gewerkt in brongebieden waar je normaal niet mag komen, maar als je meedoet aan de werkochtend wel. Aanmelden kan via ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo.

12.00 Drakenbootraces bij het Buitenhuys en Erve Hulsbeek. Er is ook een fair bij en de opbrengsten gaan naar het goede doel. Er doen 36 teams mee.

20.00 Optreden van zanger Bjorn Klok in boerderij Stakenboer, in zijn eigen woonwijk Zuid-Berghuizen. De entree is 2,50 euro.

20.00 Theatervoorstelling 'Tweeduuster' door theatergezelschap In de Tied onder leiding van Jan Riesewijk. Te bezoeken in Kulturhus Denekamp. Kaarten kosten 17,50 euro via kulturhusdenekamp.nl.

21.30 Sterrenkijkavond in Cosmos sterrenwacht in Lattrop met lezing en bezoek aan planetarium en observatorium.

Zondag
8 september

08.30 SJP Jachthondenproef op het Hulsbeek in Oldenzaal.

10.00 Boerenmarkt in Tierpark Nordhorn met veel streekproducten en extra aandacht voor ambachten. Er is ook veel te doen voor kinderen.

10.00 Natuurwandeling door 't Lutterzand en 't Meuleman onder leiding van een gids van 't Landkaartje. Het wandelen gebeurt in stilte. Aanmelden via marianne@hetlandkaartje.com.

12.00 Extra Weerselose Markt, zoals elke tweede zondag van de maand.

13.30 Groot openluchtconcert bij de Wilmersberg in De Lutte met muziek van het Orkest van het Oosten en gospelkoor ZO. Ze komen met een cross-over van black gospel, soul, R 'n B en pop. Ondertussen worden culinaire gerechten geserveerd en een high wine. Kaarten kosten 59 euro via yourticketprovider.nl.

Maandag
9 september

13.30 MantelzorgCafé in Paal 12 aan de Vondellaan 12 in Oldenzaal voor iedereen die met zorg te maken heeft. Er is dit keer een lezing over niet-aangeboren hersenletsel.

19.30 Themabijeenkomst van het AIC (Autisme Infocentrum) Oldenzaal met als thema 'diagnose Asperger en dan?' Spreker is Nico Busger op Vollenbroek. Te bezoeken in Bibliotheek Oldenzaal. Entree is 4 euro.

Dinsdag
10 september

14.00 Lezing van CuSo Oldenzaal met als speciale gast conservator Eric Mulder die vertelt over slangen. Hij neemt zijn python Loesje ook mee. Te bezoeken in hotel het Landhuis in Oldenzaal. De entree is 4 euro.al

19.30 Bijeenkomst van Reumavereniging Oldenzaal, Dinkelland, Losser in café de Boom in Oldenzaal. De aanwezigen krijgen een lezing van de Raw Milk Company uit De Lutte.

19.45 Biodanza in Kulturhus Denekamp is Biodanza. Aanmelden kan via 06 37467623. Of kijk op biodanzametalice.com.

 

Deze agenda wordt gemaakt met de Tourist Info's Oldenzaal, De Lutte-Losser en Ootmarsum-Dinkelland.

Meer berichten