Foto:

De Siepelsaegh: Rien botst, Alita winkelt en anderen drinken bier

Deze saegh brengt ons nog even terug naar Kunst in Ootmarsum. Na afloop van het geslaagde evenement werd het terras op de Markt opgeruimd. De stoelen, tafels en parasols van Rien Schulten werden in een aanhangwagen geladen. De klep dicht, van de aanhangwagen dus, en daar ging Rien met een rotvaart tegen de rijrichting in, de Marktstraat uit om daarbij de laatste kunstkraam, ter hoogte van zus Hannie, omver te rijden. Rien reed door, maar liet wel 'n kroam achter..

Een heel opgeruimd gevoel krijg je als je de enthousiaste verhalen hoort over de Mulo-reünie van de Melchior Winhoff-klas uit 1971. Na vele jaren praten en brainstormen zijn ze bij elkaar gekomen. Dankzij de kermisklanten Alfons Steggink, Willy Harmsen en Zwier Engbers, die elkaar jaarlijks op de kermis tegenkwamen en er steeds weer over begonnen. Op 7 september was het dan toch zover. Een groot gedeelte van deze klas kwam bij elkaar en genoot met volle teugen van het weerzien.

De dames Voorpostel en Luttikhuis uit Agelo genoten van het collecteren voor het Koningin Wilhelminafonds. Dit jaar voor het laatst en dat is een logische keuze, gelet op hun leeftijd. Een diepe buiging voor deze beide dames. We zullen deze steunpunten vast gaan missen, maar in elk geval zijn we nu op de hoogte.

Als je op hoogte moet werken, is een steunpunt ook wel prettig. De beide kerktorens worden momenteel voorzien van een likje verf en bij de één wordt een hoogwerker en bij de ander een imposante steiger gebruikt. Het maakt de skyline van Ootmarsum wel tijdelijk anders en dat is mooi in beeld gebracht op de site www.inenomootmarsum.nl.

Waar je je vast ook een beeld van kunt vormen is het doordringende geluid van een brandalarm. Het overkwam de sportievelingen afgelopen zaterdag in sporthal de Schalm. Een volleybal belandde op het rode kastje met het bekende glaasje dat je moet inslaan als er brand is. Het geluid snerpte door merg en been. Doordat iedereen langzamerhand naar buiten liep of de kantine bezocht, begonnen ook de alarmbellen bij de organisatie van het lopende jeugdtoernooi te rinkelen. Ze belden echter niet de brandweer, maar 'beheerder' Henk. Die wist in eerste instantie ook niet exact wat te doen, maar uiteindelijk werd de 'sleutel', een heel kleintje, gevonden en kon het toernooi toch nog in alle rust worden afgemaakt.

Alita Engbersen had haar laatste klant van de dag ook 'afgemaakt'. Ze dacht iets meer gemak te vinden in haar drukke bestaan als kapster, door digitaal 'de wekelijkse boodschappen doen' bij een supermarkt. Na een flink aantal boodschappen te hebben ingevuld, merkte Alita dat haar digitale winkelwagentje op haar iPad ineens weer leeg was, dus voerde ze haar imposante lijst nogmaals in. Het gevolg was een enorme hoeveelheid boodschappen, die het busje de volgende dag kwam brengen. Met kratten vol werd alles naar binnen gesleept. Alles dubbel. 1 'Plus' 1 zullen we maar zeggen, maar niet gratis.

Ook niet gratis, maar zeker niet duur, was het speciaalbier op het festival 'Tappen in de tuin' bij het klooster. Het lijkt een leuk alternatief voor Ootmarsum Culinair dat dit jaar helaas werd afgeblazen. De opzet is wel iets anders. Op het Kerkplein waren er meerdere eetmogelijkheden en maar 1 bier- en wijnuitgifte, nu is er op meerdere plaatsen bier te verkrijgen en maar 1 mogelijkheid tot culinaire versnaperingen, maar wel een goeie. De drukte en de gezelligheid waren er niet minder om. Zowel oud, maar zeker ook veel jong genoten er van. Hopelijk houden deze gezamenlijke ondernemers dit evenement wel in stand!

Meer berichten