Ciska Hovestad en Anneke van Swieten vermaken zich prima in Oldenzaal. “Het Twents konden we niet verstaan, maar het is wel een mooi dialect.”
Ciska Hovestad en Anneke van Swieten vermaken zich prima in Oldenzaal. “Het Twents konden we niet verstaan, maar het is wel een mooi dialect.” (Foto: Tourist Info Oldenzaal)

Toerist in Oldenzaal: 'Het is alsof iedereen elkaar hier kent'

Oldenzaal - In onze rubriek 'Toerist in Oldenzaal' interviewt wekelijks iemand van Tourist Info Oldenzaal een bezoeker. Hoe vinden ze het in Noordoost-Twente? Het interview werd dit keer afgenomen door stagiair Britt Dubbelink. Ze sprak met Ciska Hovestad uit Dronten (Flevopolder) en Anneke van Swieten uit Marsum (Friesland). Moeder en dochter zijn een gezellig weekendje samen weg.

Wat trekt jullie om naar Oldenzaal te komen?

"We kwamen via een website erachter dat er een stadswandeling is, elke dag om 13.00 uur. Dat leek ons wel geschikt en erg leuk. Daardoor konden we de mooie stad Oldenzaal zien."

Wat is jullie eerste indruk van Oldenzaal?

"Er is heel veel historie in deze stad. Je merkt ook dat er veel saamhorigheid is in de stad. Je hebt het gevoel dat iedereen elkaar kent."

Zijn jullie hier al eerder geweest?

Ciska: "Ik ben hier al eerder is geweest, maar het was een nachtje slapen en toen weer door. Dus ik heb toen niet echt de stad gezien."

Zouden jullie mensen aanraden om naar Oldenzaal te komen?

"Ja, Het is hier heel gezellig en iedereen is heel vriendelijk. Je hebt mooie terrassen. En er zijn veel diverse dingen die te doen zijn."

Waar verblijven jullie?

"Wij verblijven in Bed& Breakfast Erve Grootenhuys te Deurningen."

Wat moeten mensen echt gezien hebben in Oldenzaal?

"Wij hebben door de stadswandeling veel historische dingen gezien. Wij vonden de basiliek ontzettend mooi. Ook kun je heel mooi door de herdenkingstuin lopen. Het Palthe-Huis is ook ontzettend interessant."

Is de regio waar jullie wonen ook een aanrader voor vakantie?

Anneke: "In Marsum hebben ze een mooi poptaslot. Het is daar prachtig wandelen in de tuinen en in het slot."
Ciska: "In Dronten hebben we natuurlijk Walibi. Ook is er veel watersport en in het voorjaar staan de tulpen in bloei."

Zijn jullie van plan om weer terug naar Oldenzaal te komen?

"Niet zozeer naar Oldenzaal, maar gewoon in de regio Twente zeer zeker."

En konden jullie het Twents een beetje verstaan?

"Nou nee, maar het is wel een mooi dialect."

Meer berichten