Op het terrein voor de eeuwenoude Stifskerk is op Open Monumentendag een Provençaalse Markt te bezoeken.
Op het terrein voor de eeuwenoude Stifskerk is op Open Monumentendag een Provençaalse Markt te bezoeken. (Foto: )

Provençaalse markt op het Stift tijdens Monumentendag

Weerselo – Open Monumentendag wordt ook op het Stift gevierd. Daar is zaterdag 14 september van 10.00 tot 16.00 uur een Provençaalse markt te bezoeken.

Er is bovendien een fietstocht door het coulisselandschap verkrijgbaar én er is een wandeling uitgezet rond het Stift. In beide routes is allerlei informatie over het erfgoed opgenomen.

Op het Stift is onder meer de Stiftskerk (uit 1142) open voor publiek. Zij krijgen rondleidingen aangeboden en het orgel wordt bespeeld.

Op het terrein voor de kerk is de Provençaalse markt te bezoeken met allerlei activiteiten, kunst, brocante en diverse producten. Traditiegetrouw worden ook knieperkes verkocht.

Bijzonder is de openstelling van 10.00 tot 12.00 uur van de pas gerestaureerde smederij. Die stamt uit het jaar 1900. Tussen het aambeeld en de hoefijzers wanen de bezoekers zich in de eerste helft van de vorige eeuw.

Er zijn daarnaast diverse activiteiten voor jong en oud. Dichtbij het Stift, bij camping De Molenhof, is de molen De Vier Winden (1862) in bedrijf en te bezichtigen. Het is immers ook Overijsselse Molendag. De molenaars vertellen over de geschiedenis en werking van de eeuwenoude molen.

Op het Stift is een invalidenparkeerplaats en invalidentoilet beschikbaar.

Meer berichten