Hoe ziet Oldenzaal er bij kaarslicht uit? Dat ontdek je tijdens de speciale wandelingen tijdens Open Monumentendag.
Hoe ziet Oldenzaal er bij kaarslicht uit? Dat ontdek je tijdens de speciale wandelingen tijdens Open Monumentendag. (Foto: )

Bijzonder: Oldenzaal bij kaarslicht

Oldenzaal bij kaarslicht beleven: dat kan tijdens Open Monumentendag in Oldenzaal. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september kan iedereen deelnemen aan een stadswandeling bij kaarslicht.

Oldenzaal - Een gids met een lantaarn ontvangt de deelnemers bij het Palthe-Huis. Onder begeleiding van deze stadswacht gaan je bij het licht van de lantaarn op ontdekkingstocht door Oldenzaal.
Zo ontdekken ze dat de stad er bij avond er heel anders uitziet dan overdag en ze komen op plaatsen die ze nog nooit gezien hebben.

Tijdens de wandeling stappen de deelnemers letterlijk terug in de tijd wanneer ze historische personages uit de 18e eeuw zoals de familie Palthe of dokter Michgorius tegenkomen. Zij nemen ze mee in hun deel van het verhaal van Oldenzaal.

De rondleidingen starten op vrijdag en zaterdag om 20.00 uur bij het Palthe-Huis. Er kunnen maximaal twintig personen per groep deelnemen. Aanmelden kan bij Tourist Info Oldenzaal aan de Grootestraat 35 of via 0541 514023. Meedoen kost 4,95 euro.

Meer berichten