Twee uitersten naast elkaar: pianist Don Shirley en uitsmijter Tony Lip.
Twee uitersten naast elkaar: pianist Don Shirley en uitsmijter Tony Lip. (Foto: )

Filmhuis Denekamp start met een Oscarwinnaar Green Book

Het nieuwe seizoen van Filmhuis Denekamp gaat op woensdag 11 september om 20.00 uur van start met Green Book. De film won drie Golden Globers en drie Oscars, waaronder voor beste film.

Denekamp - Green Book draait om de getalenteerde zwarte pianist Don Shirley die in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika. Dat wordt Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die net zijn baan bij een nachtclub heeft verloren en wel wat wil bijverdienen. Hoewel de twee elkaar niet kunnen luchten of zien, gaan ze samen op pad en zijn tijdens deze trip tot elkaar veroordeeld.

Om veilig thuis te komen, zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten. Hun route bepalen ze aan de hand van het 'Green Book', een speciale reisgids die informeert over plekken waar Afro-Afrikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden ze geconfronteerd met gevaar en racisme, maar ook met onverwachte menselijkheid en een flinke dosis humor.

De roadmovie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De hoofdrollen zijn voor Viggo Mortensen (Captain Fantastic) en Mahershala Ali (Moonlight).

Green Book is op woensdag 11 september om 20.00 uur te zien in Kulturhus Denekamp. De entree is 7,50 euro. Reserveren kan via film@kulturhusdenekamp.nl en 0541 745300.

kulturhusdenekamp.nl

Meer berichten