Foto: Foto:

De Siepelsaegh: een Siepelin tussen de oranje volleybalmannen

Er zit ineens een Siepelin tussen de lange Oranje volleybalmannen. Het overkwam Lieke Bruns, die mede door haar voortreffelijke telwerk bij de wedstrijden van het eerste damesteam van Springendal Set-Up'65 is uitgenodigd om te tellen bij de interlandwedstrijden van de volleybalheren. Lieke moet tussen die kerels op haar tellen passen, maar anders had ze natuurlijk ook niet mee gemogen. Wij hebben het volste vertrouwen.

Dat vertrouwen is er niet altijd in de gemeente. Op de Moerbekkenkamp zijn de straten van nieuw asfalt voorzien. Het ziet er weer glad en 'gepekt' uit. Echter over een aantal weken worden in diezelfde wijk de bomen door de gemeente weggehaald, met wortel en al. Gezien de plaats en grootte van de bomen konden die wortels wel eens tot ruim onder het asfalt doorlopen. Dus mooi strak zwart asfalt straks weer bobbelig en gebroken? De bewoners van de Moerbekkenkamp schudden met hun hoofd, de uitvoerder van het wegenbouwbedrijf schudt (twee keer?) met de factuur en de gemeente schudt wel met de portemonnee. Zou dat geld niet beter in een ander project gestoken kunnen worden, iets voor de toekomst?

In Ootmarsum zijn er nauwelijks mogelijkheden voor onze jongeren om huizen te bouwen of te kopen. Dan krijgen we ook nog de toename van senioren in de komende tien tot twintig jaar. Waar moeten die naar toe? Is dat in kaart gebracht en welk beleid wordt daarop gebaseerd? We kunnen wel blijven bouwen voor welgestelde mensen of voor mensen uit het westen, die hier in verhouding goedkoop een huis kunnen kopen, maar daar red je het niet mee. Kylie Leussink en Ralph Muller, een jong stel op zoek naar een huis in Ootmarsum, hebben hun nek uitgestoken. Dat initiatief verdient veel navolging, vooral vanuit de politiek. Kiezen voor jeugd, een bewuste keuze. Klooster, oude gemeentewerf, plekken aan de Westwal, de Rondweg, dat zijn locaties om voor onze jeugd (eventueel in combinatie met senioren) een toekomstbestendige invulling te geven. Gemeente laat niet alleen water door de stadsbeek stromen, maar investeer ook in de toekomst al levert dat niet direct geld op.

Jeu de boules levert in Ootmarsum geen geld op, hooguit de Dinkellandbokaal. Dus was het op het zwembad de Kuiperberg gewoon een gezellig treffen tussen diverse verenigingen uit de gemeente Dinkelland (het blijft een rare naam, aldus iemand uit de gemeente Losser). Tijd voor een andere naam, dus maak er maar Dinkelbokaal van. Rossum won en dat met twee Ootmarsummers in de gelederen. Johan Roelofsen en Oude Voshaar spelen al jaren in Rossum en niemand weet waarom. Neemt niet weg dat het toernooi prima georganiseerd door ons Ootmarsums clubje en het blijkt dat dit spelletje zeker toekomst heeft.


62 jaar geleden kon Ben Kaptein nog niet in de toekomst kijken, maar nu zal hij met heel veel plezier terugdenken aan het moment dat hij lid is geworden van de EHBO. Een man, die altijd voor ogen heeft gehad om anderen te kunnen helpen. Vijftig jaar geleden was hij mede oprichter van de EHBO Ootmarsum en tot op de dag van vandaag lid gebleven. In dat verband is het geweldig wat deze Ben Kaptein allemaal heeft gepresteerd. Een echte kapitein op het EHBO-schip waarvan we hopen dat het nooit zal zinken.

Meer berichten