Erve Meinders wil iedereen op zoveel mogelijk manieren kennis laten maken met de paardensport.
Erve Meinders wil iedereen op zoveel mogelijk manieren kennis laten maken met de paardensport. (Foto: )

Erve Meinders: paardensport volop tijdens open manegedagen

Boerderijcampus Erve Meinders in Tilligte doet samen met honderd andere manegebedrijven mee aan de Open Manegedagen 2019. Bedoeld om jong en oud kennis te laten maken met de paardensport, maar ook om met het hele gezin een leuke middag te beleven. Op zondag 22 september van 13.00 tot 17.00 uur worden tal van activiteiten gehouden voor iedereen die geïnteresseerd is in de paardensport.

Tilligte - De echte paardenliefhebber en de ruiter in de dop kunnen op alle mogelijke manieren kennismaken met de paardensport. "Maar deze open dag is ook erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen", vertelt paardrijdinstructrice Marjolein Braamhaar van Boerderijcampus: "Voor kinderen die nog nooit een paard of pony van dichtbij hebben gezien, is deze dag een unieke belevenis."
En een belangrijke, stelt Braamhaar: "Wij hechten veel waarde aan de ruimte om te kunnen ontdekken. Iedereen is daarom vrij om tijdens deze dag te gaan en staan waar hij of zij wil. Voor wie wil, kan onder begeleiding een kijkje nemen in de stallen en ervaren hoe het is om een paard of pony te borstelen, poetsen én te vlechten."

Pony power

Boerderijcampus biedt speciale cursusprogramma's aan om de sociale ontwikkeling van kinderen en pubers te stimuleren: "Het contact met dieren is vanuit pedagogisch oogpunt heel waardevol voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Met de programma's Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers leren we kinderen tot 16 jaar bewuster te zijn van hun eigen gedrag door ze met pony's en paarden te laten werken."
Op boerderijcampus.nl is meer info te vinden over deze cursusprogramma's.

Paardenquiz

Spelenderwijs komen jong en oud veel te weten over paarden: "We houden onder meer een quiz om de paardenkennis te testen. Ook voor de echte knutselaartjes en de allerjongste paardenliefhebbers zijn er leuke activiteiten bedacht. Zij kunnen hun eigen mini-stokpaardje in elkaar knutselen of met een echt stokpaardje een route afleggen op een speciaal ingericht parcours. En de fanatiekelingen onder ons nodigen we uit om mee te doen aan 'Paardje Prik' en Hoefijzer werpen."

Gratis paard rijden

Maar dat is nog niet alles. Bezoekers maken tijdens de open dag kans op een jaar lang gratis paardrijden: "We houden op deze dag een heuse fotowedstrijd. Ik ben benieuwd wie de meest creatieve en leukste foto maakt met de fotoprops die we hebben klaargelegd. Met een kopje koffie of thee, een plak Twentse krentenwegge of boerencake kan iedereen daar even lekker over nadenken."

manegedagen.nl

Meer berichten