De heilige Plechelmus kwam zijn geschiedenis even rechtzetten. Want er zijn wat misverstanden omtrent zijn persoon (en zijn mijter).
De heilige Plechelmus kwam zijn geschiedenis even rechtzetten. Want er zijn wat misverstanden omtrent zijn persoon (en zijn mijter). (Foto: )

Dat was bijzonder: Oldenzaal bij kaarslicht

Oldenzaal - De geschiedenis van Oldenzaal kwam vrijdag en zaterdag tot leven op een bijzondere manier tijdens Oldenzaal bij Kaarslicht. Een gids met lantaarn leidde de deelnemers langs de historische plekken van Oldenzaal en onderweg kwamen ze allerlei historische personen tegen.

De heilige Plechelmus bijvoorbeeld die graag vertelde over de geschiedenis van de stad en over die van zijn basiliek. De heilige kwam zijn geschiedenis even rechtzetten. Er zijn wat misverstanden omtrent zijn persoon (en zijn mijter).
Godin Tanfana verscheen ineens bij de grote steen op de Groote Markt (ook tot verbazing van de mensen die nietsvermoedend op het terras zaten) en hé, daar zat warempel Huttenkloas op zijn stoel!

De deelnemers hebben genoten van de bijzondere tocht en zijn heel wat wijzer geworden over de historie van de stad. De stad ziet er bij avond héél anders uit dan overdag en ze kwamen op plaatsen die ze nog nooit waren opgevallen.

Het was zeker niet de laatste keer dat de stadswandeling gehouden wordt. Binnenkort volgen meer datums; zó enthousiast was iedereen. "Ontzettend leuk om te doen," concludeert stadsgids Jan Schwering. "En de historische figuren maken de stadswandeling nóg leuker."


Meer berichten