Markus Müller en Birgit Taxböck uit Oostenrijk trouwden in de dierentuin. Prachtige locatie, vinden ook hun kinderen Noah (5) en Lilith (6). Hinnerk en Lisbeth waren de getuigen. (foto: Franz Frieling)
Markus Müller en Birgit Taxböck uit Oostenrijk trouwden in de dierentuin. Prachtige locatie, vinden ook hun kinderen Noah (5) en Lilith (6). Hinnerk en Lisbeth waren de getuigen. (foto: Franz Frieling) (Foto: Franz Frieling)

900 kilometer rijden om in Tierpark Nordhorn te trouwen

In Tierpark Nordhorn worden regelmatig huwelijken voltrokken, maar deze keer moest het bruidspaar er wel heel ver voor rijden. 900 kilometer om precies te zijn. Birgit Taxböck en Markus Müller kwamen helemaal uit Oostenrijk om in de Nordhornse dierentuin te trouwen.

Nordhorn – Het bruidspaar maakte onlangs een reis door Nederland en op de terugweg kwamen ze langs Tierpark Nordhorn. Spontaan besloten ze het een bezoek te brengen. Taxböck en Müller waren zó onder de indruk van de sfeer op de historische Vechtehof dat ze meteen wisten: hier wilden ze trouwen. Direct reserveerden ze een van de vakantiewoningen in de dierentuin.

In Oostenrijk runt het echtpaar zelf een gastenverblijf. Als ze het thuis hadden gevierd, hadden ze alsnog aan het werk gemoeten omdat ze het dan in hun eigen gastenverblijf zouden vieren. Bovendien: ze wilden in kleine kring trouwen. En de getuigen? Dat werd Bauer Hinnerk en tante Lisbeth, beide Vechtehofbewoners.

Na de ceremonie in de Vechtehof werd geproost met Sekt en het diner werd genuttigd in het Gasthaus waar met de andere gasten nog gewalst werd; wat bij een Oostenrijkse bruiloft hoort. De dag werd afgesloten met een koetsenrit.

Het bruidspaar is van plan om nog regelmatig terug te komen naar de Nordhorn, de plek waar ze getrouwd zijn.

Meer berichten