De Oldenzaalse Joseph Brothers in de sixties al op het podium. Op 17 november zijn ze er ook bij.
De Oldenzaalse Joseph Brothers in de sixties al op het podium. Op 17 november zijn ze er ook bij. (Foto: )

15 jaar Cobblestone, dat gaat goed gevierd worden

Cobblestone bestaat 15 jaar en dat gaat gevierd worden. In de afgelopen jaren heeft Cobblestone ruim honderdtwintig singer-songwriters en bands op het podium in het JW Racerhuis gehad en daar komen nu vier bands bij de komende tijd waarin het jubileum wordt gevierd.

Oldenzaal - Dit najaar staan er maar liefst vier jubileum-herfstconcerten op de rol. Voor deze concerten, met veelal grote bands, wijken ze uit naar grotere podia in de stad.
De concerten vinden plaats op de zondagmiddagen van 29 september, 6 oktober en 10 en 17 november.

Sharon Shannon

Op zondag 29 september is Cobblestone te gast in zaal Rouwhorst. Daar treedt Sharon Shannon op. Shannon is een meester op de diatonische accordeon. Ze speelt Ierse jigs en reels maar met even groot gemak een tango van Piazolla of cajunmuziek. Ze speelde en speelt met de groten der aarde als Bono, Jackson Browne, Sinead O'Connor en John Prine. In Oldenzaal wordt ze begeleid door begenadigd toetsenist Allan Connor.

Dustbowl Revival

Dustbowl Revival komt met acht man sterk vanuit Californië naar Oldenzaal. Op zondag 6 september spelen ze in het gebouw van Semper Crescendo. Met hun blazers, snaren en zang maken ze er een 'melting' potje van vol bluegrass, swing, roots, blues en folkrock en de laatste tijd wat meer funk en soul. En dat kan met een instrumentarium bestaande uit fiddle, mandoline, trombone, klarinet, trompet, ukelele, drums, orgel, een bas gemaakt van roeispaan, mondharmonica en een washboard. In hun liveshows is New Orleans nooit ver weg.

Bennet Wilson Poole

Bennet Wilson Poole (UK) combineert zijn Rickenbackergitaar met driestemmige vocale harmonieën, waardoor je denk aan the Byrds, Tom Petty en zelfs the Beatles. De drie heren komt met de fullband naar Oldenzaal waar ze op 10 november spelen in het gebouw van Semper Crescendo.

Klanken van Oorsprong

Op zondag 17 november is Cobblestone te gast in stadstheater De Bond. Dan houden ze het evenement 'Klanken van Oorsprong'. Er wordt begonnen met de documentaire Klanken van Oorsprong over de belangrijke rol die artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond hebben gespeeld in de popmuziek in Nederland. Wat was de popmuziek geweest zonder bands als The Tielman Brothers, The Cracy Rockers en natuurlijk Blue Diamonds?
Daarna is er de afterparty met The Joseph Brothers, het enige en echte 'Indo' rock 'n rollorkest uit het Oldenzaal van de beginjaren '60. Tevens speelt de Enterse Waggon (Hans Hunter) mee. En dan is er ook nog een Indisch buffet.

Tickets bestellen

De jubileumconcerten zijn op 29 september, 6 en 10 oktober en 17 november, telkens om 15.30 uur. De kaarten zijn voor elk concert apart te koop, maar er is ook een voordelige passe-partout verkrijgbaar. Kaarten zijn online en bij onze voorverkooppunten te koop. Wacht vooral niet te lang met bestellen.

cobblestone.nl

Meer berichten