Deze kennen de meeste wel: de vliegenzwam. De cursisten van de paddenstoelencursus leren over deze en andere soorten.
Deze kennen de meeste wel: de vliegenzwam. De cursisten van de paddenstoelencursus leren over deze en andere soorten. (Foto: IVN)

IVN leert cursisten over mysterieuze wereld van de paddenstoel

De herfst komt er aan; paddenstoelentijd. Ze groeien in alle jaargetijden, maar in de herfst zie je ze het meest. Daarom houdt IVN Oldenzaal-Losser een lezing over de kleurrijke en mysterieuze wereld van de paddenstoel.

Oldenzaal - Mariska Damink duikt met de deelnemers in de mysterieuze wereld van de paddenstoelen, zwammen en schimmels. Wat is een paddenstoel eigenlijk? Waarom zijn ze er opeens massaal na een natte periode? Wat zijn sporen en mycorrhiza? Wat is hun (belangrijke) rol in de kringloop van de natuur? Hoe onderscheid je de bekendste paddenstoelenfamilies?

De deelnemers krijgen er antwoord op aan de hand van beelden met paddenstoelen in allerlei kleuren, maten, vormen en structuren. Natuurlijk komen ook de bekende paddenstoelen aan bod zoals de vliegenzwam (rood met witte stippen), eekhoorntjesbrood, elfenbankjes en aardappelbovisten.

In de pauze mogen de deelnemers zelf sporen en mycorrhiza's bekijken onder een microscoop.

De lezing vindt plaats op woensdag 25 september van 19.30 tot 22.00 uur in Breedwijs in Oldenzaal. De kosten zijn 5 euro, inclusief koffie en thee met een koekje en een paddenstoelenzoekkaart.

Wel graag even aanmelden via ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo/activiteiten/paddenstoelen-workshop-25-september.

Meer berichten