Robert la Boresa laat Oldenzaal kennis maken met Joodse mystiek en het Hebreeuws.
Robert la Boresa laat Oldenzaal kennis maken met Joodse mystiek en het Hebreeuws. (Foto: Boelaars)

Cursus Joodse mystiek van start in Hofkerk

In de Hofkerk start binnenkort een cursus Joodse mystiek, gegeven door Robert la Boresa.

Oldenzaal - In deze cursus van tien avonden gaat het om een kennismaking met de mystieke inhouden van de Hebreeuwse lettertekens en de rol die zij spelen in het gehele Joods-Mystieke gedachtengoed van de Joodse Overlevering.

Om te starten is geen kennis van het Hebreeuws nodig, het is althans zeker geen voorwaarde, die kennis gaan de cursisten tijdens de leeravonden wel opdoen, en zeker als ze de moeite nemen om het begeleidende materiaal tussendoor nog wat indringender te bestuderen.

"Tien avonden om één vers van de Bijbel in een ander Licht te gaan zien. Het lijkt absurd, maar misschien komen we nog wel tijd te kort," aldus Robert la Boresa die de cursus geeft. "Van oktober tot begin maart, bijna een half jaar, samen lerend op weg rond de geheimen van de Verborgen Thora… dat zal tevens een Grote Vreugde zijn."

De cursus is wordt gegeven tussen 14 oktober en 2 maart, op maandag om 19.45 uur in de Hofkerk. Meedoen kost 95 euro voor tien lessen. Informatie en inschrijven voor deelname via info@markverschoor.nl.

Meer berichten