Vorig jaar konden de deelnemers zich verheugen op een heleboel paddenstoelen. Gehoopt wordt dat er dit jaar ook veel te vinden zijn.
Vorig jaar konden de deelnemers zich verheugen op een heleboel paddenstoelen. Gehoopt wordt dat er dit jaar ook veel te vinden zijn. (Foto: Debby Kok-Koehorst)

Bingo, weer een paddenstoel!

Bingo! hoor je normaal gesproken niet zo vaak tijdens een natuurexcursie, maar het IVN Oldenzaal-Losser wel. Het IVN houdt namelijk op zondag 6 oktober de paddenstoelenexcursie op het Hulsbeek met paddenstoelenbingo.

Oldenzaal – Paddenstoelenexpert Mariska Damink hoopt nog wel op regen: "Oktober is normaal gesproken dé maand van de paddenstoelen. Tenminste, als er voldoende regen is gevallen. Paddenstoelen houden nu eenmaal van vocht en pas dan zijn ze overal in het bos in grote getale te vinden. Op dit moment is het echter nog erg droog en staan er nog maar een paar soorten. Maar.. we houden goede hoop."

Onder leiding van paddenstoelenkenners gaan de deelnemers op pad op het Hulsbeek. Voor gezinnen met (kleine) kinderen is er een heuse paddenstoelensafari, een verkorte wandeling met onderweg een paddenstoelenbingo. Wie vindt de meeste soorten en heeft zijn paddenstoelenbingokaart het eerste vol?

De paddenstoelenexcursie is op zondag 6 oktober. De start is om 11.00 uur achteraan op P4 aan de Bornsedijk (Outdoor Challenge Park). Aanmelden (verplicht) kan via ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo. Meedoen kost 2 euro voor volwassenen, kinderen mogen gratis mee.

Let wel: het zou kunnen dat de excursie wordt verplaatst omdat er door droogte te weinig paddenstoelen zijn.

Meer berichten