De Höfte maakt van dierendag een leuke dag voor de dieren én voor de bezoekers. Foto: Jack Amels
De Höfte maakt van dierendag een leuke dag voor de dieren én voor de bezoekers. Foto: Jack Amels (Foto: Jack Amels)

Dierendag is feest voor dieren én kinderen bij de Höfte

Dierendag wordt uitgebreid gevierd bij NMECO de Höfte in Oldenzaal. De dieren worden speciaal in het zonnetje gezet en er is zelfs een heus dierendiner.

Oldenzaal - Kinderen zijn welkom om de medewerkers van de Höfte te komen helpen met het verwennen van de dieren. Er worden bovendien allerlei activiteiten opgezet waarbij kinderen actief kunnen meedoen.
Kinderen kunnen de dieren borstelen en een extra knuffel geven. Ook kan er geknutseld worden en zijn er leuke spelletjes en ze gaan dieren- en herfstknutsels maken.

In de zomer is rogge geoogst op de Twentse es bij de Höfte, op traditionele wijze door maaiers uit Ootmarsum. Deze mannen komen op dierendag het graan dorsen en kinderen mogen hierbij helpen. Van het meel bakken de vrijwilligers pannenkoeken.

Er is trouwens nog meer lekkers te verkrijgen voor bezoekers deze middag: er is verse popcorn en de praktijkschool uit Oldenzaal verzorgt drankjes met iets lekkers erbij. En er zijn kraampjes waar de Höfte eigen producten verkoopt en bezoekers informeert over de nog te realiseren natuurspeelplekken bij de Höfte.
De Imker is aanwezig bij de bijenstal en vertelt over zijn hobby; het houden van bijen.

Het hoogtepunt deze middag is het dierendiner. Kinderen kunnen helpen bij het voeren van de geiten want ze krijgen deze dag een speciale maaltijd.

Dierendag op de Höfte wordt gevierd op vrijdag 4 oktober van 14.00 tot 16.30 uur.

Meer berichten