Oldenzaal wil een Global Goals-gemeente worden

Het college van Oldenzaal heeft besloten een Global Goals-gemeente te worden. De gemeente wil hiermee het bewustzijn op het gebied van duurzaamheid vergroten.

Oldenzaal – De zeventien Global Goals van de Verenigde Naties vormen de wereldagenda voor de komende 15 jaar. De internationale dag van de Global Goals, woensdag 25 september, was het startpunt om met Global Goals binnen Oldenzaal aan de slag te gaan.

De gemeente wil hiermee het bewustzijn op het gebied van duurzaamheid vergroten. Ook wordt op basis van deze zeventien doelen komend jaar een nieuwe visie op duurzaamheid voor Oldenzaal ontwikkeld.
Kinderen en kleinkinderen moeten kunnen leven in een groen en gezond Oldenzaal: daar wil de gemeente zich actief voor blijven inzetten. Door te werken met Global Goals wil de gemeente het bewustzijn op het gebied van duurzaamheid in de breedste zin vergroten. Het gaat ook over armoede, onderwijs en gezondheid. De Global Goals zorgen ervoor dat duurzaamheid de basis van het denken en doen wordt en een vast onderdeel is bij het ontwikkelen van plannen.

Het startmoment was op 25 september. Samen met Carla Boerrigter van Impuls en Johan van Heerde van Boeskoolstroom hijst wethouder Evelien Zinkweg voor de Global Goals-vlag bij het stadhuis.

Meer berichten