Foto:

De Siepelsaegh: lelijke reclameborden en 25 jaar AH

Oons Jan 'Heijn' Grimberg bestaat met zijn Ootmarsumse Albert 25 jaar. Dat wordt gevierd met allerlei festiviteiten. Zo werd er ook een reünie gehouden. Dit keer liep Route 66 naar Reutum en was het hamsteren bij Bays met een warm en koud buffet en vooral veel gezelligheid. Het feest, waarvoor ruim tweehonderd (oud-)personeelsleden zich hadden opgegeven, ging om 18.30 uur van start. Een aantal kwam echter pas na 20.00 uur binnen en dat had alles te maken met de sluitingstijd van AH op zaterdagavond. Een aantal moest dus nog gewoon werken, terwijl de rest al aan het vieren was. Gelukkig was er genoeg overgebleven, want AH bewees dat het niet alleen op de kleintjes, maar ook op de laatsten let.

RTV Oost let ook op het plaatselijke nieuws en besteedde daarom aandacht aan de actie van Kylie Leussink en Ralph Muller, die met hun 'Jonge Leu en Dure Groond' aandacht vragen voor het gebrek aan starterswoningen. Wel jammer dat er totaal geen aandacht is van TC Tubantia voor dit item, want hoe meer aandacht, hoe beter. Belangrijker is echter toch, dat de plaatselijke politici deze actie wél ontdekken en er ook wat mee gaan doen. Niet alleen vragen stellen, maar ook de druk er op houden, zodat we de jongeren in Ootmarsum kunnen behouden.

Of we de reclameborden moeten behouden die nu overal in het straatbeeld opduiken, is maar zeer de vraag. Het past niet natuurlijk, of in dit geval natuurlijk niet. Degene die dat ontkent heeft waarschijnlijk zelf een bord (voor de kop?).

Het fatale ongeluk in het Stadscafé heeft niemand gewild, natuurlijk niet. Triest voor de nabestaanden, en erg indrukwekkend voor de medewerkers. Toch is het dan wel 'goed' om te horen hoe het personeel gereageerd heeft, slachtofferhulp heeft gehad en dat de in Ootmarsum geboren en getogen Kirsten Kamphuis als ambulancezuster een hele belangrijke en doortastende rol vervulde. Onlangs was in het nieuws dat er nog steeds idiote mensen zijn die het werk van hulpverleners dwarsbomen. Ongelooflijk! Dat soort mensen zou zich op zijn minst moeten schamen.

Annemarie Brouwer, een gedreven coach binnen Springendal Set-Up'65 schaamde zich naderhand ook. Tijdens de wedstrijd van meisjes B1 stond ze op en riep naar de scheids: "Er moet nog een punt bij." Op de scheidsrechtersbok stond Maud Punt, die verschrikt opkeek en dacht aan één Punt hebben ze hier wel de handen vol. De leidsvrouw begon wat zenuwachtig met haar armen te bewegen, waarna iemand uit het publiek riep: "Geen punt," staat al op het telbord. Annemarie ging rustig zitten en dacht bij zichzelf had ik maar eerst tot tien geteld.

Een goed bericht over het zwembad. Het is mooi dat het bad nu 15 jaar gevrijwaard is van financiële zorgen en hopelijk lukt het de beleidsvoerders om er een financieel gezonde en mooie locatie van te maken. Enige hulp van de bevolking en ondernemers is nog wel noodzakelijk, maar dat moet lukken. Het plan warmt ons allemaal op en dat past prima in het verwarmde bad. Dat houdt de badmeesters ook van de straat. Ze staan waarschijnlijk al weer in (op) de startblokken.

'Kunsten op straat' was afgelopen zondag ook in het centrum van Ootmarsum. Helaas liet het weer, en daarmee ook de drukte, te wensen over. De naam 'plassen op straat' was toepasselijker geweest. Het leek wel een zwembad.

Meer berichten