Foto: Debby Koehorst

De VVV-agenda van Oldenzaal, Dinkelland en Losser (vanaf 1 oktober)

Dinsdag
1 oktober

15.30 Open huis en huishoudbeurs (in vroeger stijl) bij Zorgfederatie Oldenzaal in de Mariahof (Beatrixstraat 64).

19.00 Taiji Dao en Taiji Quan in het Michgoriushuis in Oldenzaal. Meer info via sanqidao.nl.


19.30 Lezing 'laat je niet kisten door commercie' door Marieke Henselmans, op uitnodiging van Marleen Bode in het Landhuis in Oldenzaal. Aanmelden via jouwlaatstelevensfase.nl/agenda of via info@jouwlaatstelevensfase.nl.

19.45 Biodanza in Kulturhus Denekamp; intuïtief bewegen onder leiding van Alice Hesselink. Aanmelden via biodanzametalice.com.


20.00 Filmhuis Oldenzaal vertoont Yesterday in stadstheater De Bond. Wat als jij de enige bent die de muziek van the Beatles kent?


20.00 Cabaret van Nathalie Baartman, op uitnodiging van Rotary Ootmarsum vanwege het 50-jarig jubileum. Kaarten kosten 10 euro en de opbrengst gaat naar een goed doel. Te bezoeken in Kulturhus Denekamp.

Woensdag
2 oktober

13.00 Parkgolf Hulsbeek Open op het Hulsbeek, een fungolftoernooi met achttien bijzondere holes. Ondertussen wordt genetwerkt.


15.00 Jeugdvoorstelling Het Bangedierenbos is te bezoeken in stadstheater De Bond in Oldenzaal, gebaseerd op het verhaal van Willem Wilmink en gespeel door Dorien van Gent. Vanwege de Kinderboekenweek.


18.00 Mix & Match voor ondernemers in Losser, zodat aankomende ondernemers in contact komen met partijen die helpen met het realiseren van plannen. Te bezoeken aan de Teylersstraat 7 in Losser.

19.30 Filmhuis Stiftschool opent het filmseizoen met Big Fish, een sprookjesachtige film over waarheid en verbeelding. Te bezoeken in de Stiftsschool in Weerselo. Entree is een vrije gift.

20.00 Filmhuis Oldenzaal vertoont nogmaals de Beatlesfilm Yesterday in De Bond.


20.30 Pubquiz in eetcafé 't Raedthuys in Losser. Aanmelden via info@eetcaferaedthuys.nl.

Vrijdag
4 oktober

14.00 Dierendag bij NMECO de Höfte in Oldenzaal. De dieren worden speciaal in het zonnetje gezet, er zijn allerlei kinderactiviteiten en er is zelfs een heus dierendiner.


14.00 Kermis in Losser gaat van start en is tot en met maandag te bezoeken.

Zaterdag
5 oktober

10.00 Kunst in de Etalage gaat van start. Tot en met 27 oktober zijn allerlei etalages in de Oldenzaalse binnenstad ingericht met kunstwerken.


19.30 Cosmos sterrenwacht in Lattrop doet mee aan het Weekend van de Wetenschap met als thema 'de Zon, onze eigen ster'. Er is een lezing van Pieter Boom over de Zon.


20.00 Live muziek van Pianohouse in café 't Raedthuys in Losser. Gratis entree.


21.00 Denekamp Undercover met acht coverbands op diverse locaties in het centrum van Denekamp. Zie denekampundercover.nl.

Zondag
6 oktober

10.30 Kinderkerk in de kerk van De Lutte met als thema werelddierendag. De kinderen (4 tot 12 jaar) mogen een knuffel meenemen en een foto van hun eigen dier. Samen stappen ze in de ark van Noach.


10.30 Jonge vogeldag van vogelvereniging Edelzang in het clubgebouw van Heiwa in Losser.


11.00 Halve Marathon Oldenzaal start en finisht in het centrum van Oldenzaal. Er zijn routes van 10, 21,1, 5, 1, 2 en 3 kilometer.


11.00 Paddenstoelenexcursie van het IVN op het Hulsbeek. Er is een volwassenen- en een kinderexcursie (met bingo). Aanmelden kan via ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo.


12.00 Weekend van de Wetenschap in museum Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp met een lezing van pop-upwetenschapper Paula Harkes over bodemdierenen allerlei practica.


13.00 Weekend van de Wetenschap in Cosmos sterrenwacht in Lattrop met een doorlopend programma over de zon van 13.00 tot 17.00 uur.


14.00 Lezing van bestsellerauteur Murat Isik in de Wilmersberg in De Lutte. Hij vertelt over en signeert zijn roman Wees Onzichtbaar. Kaarten via bibliotheekoldenzaal.nl.


15.00 Opening Expositie VII op de Kunstbrug (op de woonboulevard) in Oldenzaal. Twintig kunstenaars exposeren er tot en met 2 februari en er zijn ook achttien op Rembrandt geïnspireerde werken te zien.


15.30 Concert van Dustbowl Revival in het kader van het 15-jarig bestaan van Cobblestone. De Californische muzikanten spelen in het gebouw van Semper Crescendo in Oldenzaal. Kaarten via cobblestone.nl.


Deze agenda wordt gemaakt met medewerking van Tourist Info's Oldenzaal, De Lutte-Losser en Ootmarsum-Dinkelland. Lezers leveren aan via

noordoosttwente.nl

nieuwedinkellander.nl

Meer berichten