Dustbowl Revival komt met maar liefst acht muzikanten. Daar is een grote zaal voor nodig en dat werd die van Semper Crescendo.
Dustbowl Revival komt met maar liefst acht muzikanten. Daar is een grote zaal voor nodig en dat werd die van Semper Crescendo. (Foto: )

Californische band te gast in Cobbelstone

Cobblestone bestaat 15 jaar en dat wordt gevierd met een reeks concerten. Het tweede concert is op zondag 6 oktober. Dan treedt Dustbowl Revival op om 15.30 uur.

Oldenzaal – Cobblestone is dan te gast in het gebouw van Semper Crescendo aan de Wilhelminastraat. Daar ontvangen ze Dustbowl Revial, een achtmansband uit California.
Hun repertoire bestaat uit een mix van bluegrass, swing, roots, blues en folkrock en de laatste tijd wat meer funk en soul. Dat kan met een instrumentarium bestaande uit fiddle, mandoline, trombone, klarinet, trompet, ukelele, drums, orgel, een bas gemaakt van roeispaan, mondharmonica en 'n 'washboard'. En New Orleans is nooit ver weg.

Cobblestone gaat voor het gezelschap naar een grotere zaal, namelijk die van Semper Crescendo. Heel wat anders dan de Great American Music Hall in San Francisco en de Troubadour in LA waar hun cd is opgenomen.
Verwacht vrolijke uptempo songs met uitgelaten blazers, jubelende zang, in de stijl van de Amerikaanse jugbands uit de jaren dertig.

Kaarten voor het concert van Dustbowl Revival op zondag 6 oktober om 15.30 uur kosten 15 euro en zijn te koop via cobblestone.nl.

Meer berichten